Mierea de manuka pentru copii - o alternativa la antibiotice

/ / Modificat: 2016-01-26
Mierea de manuka pentru copii - o alternativa la antibiotice

Daca va numarati printre parintii inspirati care evita sa dea copiilor antibiotice chiar si pentru cea mai banala viroza respiratorie,  tratamentul cu mierea de manuka pentru copii este alternativa naturala pe care o cautati.

Desi exista cazuri medicale in care antibioticele sunt un tratament cu adevarat necesar, in Romania exista tendinta de a abuza de medicamente, inclusiv de antibiotice.

Stiati ca…?  

Antibioticele distrug flora intestinala iar expunerea frecventa creste rezistenta la antibiotice astfel incat treptat este nevoie de doze tot mai mari pentru a trata pana si cele mai comune probleme de sanatate.

Mierea de manuka este o miere raw, netratata, nepasteurizata ce provine din Noua Zeelanda unde albinele culeg nectar din florile arbustului cu acelasi nume.

Mierea de Manuka raw are particularitatea de a contine peroxid de hidrogen cu efect antibacterian, dar si activitate antibacteriana care nu are legatura cu productia de peroxid de hidrogen si care nu este distrusa de lumina sau caldura.

Doctorul Peter Molan este cel care a descoperit aceasta proprietate unica a mierii de manuka si a denumit-o Factor Unic Manuka  - Unique Manuka Factor ( UMF). Acest termen este folosit  in prezent.

In anul 2008 chimistul german, Thomas Henle, seful Institutului de Chimie Alimentara al Universitatii Tehnice din Dresden a determinat ca UMF-ul este de fapt substanta methilglioxal care da proprietatea antibacteriana specifica Mierii de Manuka.

Beneficii miere de manuka pentru copii

Mierea de Manuka are efect:

  • antibacterian;
  • antiviral;
  • antifungic;
  • antiinflamator.

Cu cat factorul UMF este mai mare, cu atat si proprietatiile antibacteriene si antibiotice ale acesteia sunt mai puternice. Trebuie retinut insa ca nu se recomanda folosirea Mierii de Manuka cu UMF mare decat ca tratament. Pentru consum si preventie se recomanda Miere Manuka UMF 5+.

Atentie! 

A nu se administra Miere de Manuka copiilor cu varsta sub un an.  Aceasta contine spori de bacterii care pot provoca botulism la bebelusi. Pentru mai multa siguranta,  varsta recomandata este de 2 ani +.

Pe langa rolul de antibiotic natural, aceasta miere neozeelandeza poate fi folosita pentru:

Intarirea imunitatii la copii:  o lingurita de Miere Manuka UMF 10+ cu 30 de minute inainte de masa intareste imunitatea si protejeaza de raceli in sezonul rece.

Tratarea refluxul gastric:  refluxul gastric apare atunci cand acidul gastric ajunge din stomac in esofag. Consumul regulat de Miere de Manuka UMF 5+ previne aparitia acestor simptome neplacute.

Protejaza impotriva placii si gingivitei:  Placa si gingivita sunt probleme dentare cu care copii se confrunta adesea din cauza acumularii de zahar si particule de mancare intre dinti. Zaharul faciliteaza dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza probleme dentare.

Cercetarile in domeniu au descoperit o legatura directa intre consumul de Miere de Manuka si reducerea incidentei acestor probleme dentare.

Mierea de Manuka pentru consum ( miere manuka UMF 5 +) poate fi introdusa in alimentatia micutilor inlocuind mierea obisnuita: in lapte, iaurt, ceai, sucuri sau deserturi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre