Cum alegi o pasta potrivita pentru copii?

/ / Modificat: 2021-01-12
Cum alegi o pasta potrivita pentru copii?

Exista numeroase tipuri de pasta, in functie de consistenta, compozitie si efecte asupra smaltului. 

Conform statisticilor, prevenirea diferitelor boli ale cavitatii bucale incepe de la o varsta frageda. In primul rand, o atentie speciala trebuie acordata pastei de dinti si periajului, precum si tehnicii de spalare a dintilor. Exista numeroase tipuri de pasta, in functie de consistenta, compozitie si efecte asupra smaltului. 

Exista un mit ca pasta de albire este daunatoare pentru dinti. De fapt, substantele foarte abrazive de o calitate proasta au efect negativ, ci nu pasta. Exista cinci niveluri de abrazivitate. Astfel, particulele pot afecta smaltul dintilor. Nivelul ADR (Abraziune Radioactiva a Dentinei) indica dimensiunea particulelor abrazive. 

 Pasta de dinti potrivita pentru copii

Pasta de dinti pentru copii trebuie sa ofere o curatare usoara, dar de inalta calitate. Prin urmare, indicatorul ADR-ului abraziv nu poate depasi nivelul 20. Pasta trebuie sa fie sigura, in cazul in care este inghitita accidental. Unele studii au demonstrat ca 30% din continutul tubului este pur si simplu mancat de catre copii. 

Concentratia pastei de dinti pentru adulti poate fi periculoasa pentru copil. Prin urmare, alege pasta exclusiv conform varstei copilului. Remediul de ingrijire va reduce riscul aparitiei cariilor, precum si va reduce disconfortul asociat cu schimbarea dintilor. 

Substante antibacteriene 

Principalele substante antibacteriene sunt triclosanul, metronidazolul si clorhexidina. Problema este ca ucid nu numai bacteriile daunatoare, ci si cele benefice, perturband microflora cavitatii bucale. Astfel de paste se utilizeaza numai la recomandarea si sub supravegherea stricta a unui medic, pentru o perioada determinata de timp. 

Compozitie benefica 

O pasta de inalta calitate trebuie sa contina enzime din lapte: lactoferina, lactoperoxidaza, lizozima si oxid de glucoza. Toate acestea ajuta la intarirea imunitatii si la imbunatatirea proprietatilor protectoare ale dintilor. Proteina cazeina naturala contribuie la acumularea calciului in straturile de smalt. Xilitolul este un ingredient natural gasit in fibrele fructelor si legumelor, iar studiile clinice au aratat ca xilitolul reduce riscul aparitiei cariilor dentare prin reducerea biofilmului microbian pe dinti.

 Pasta de dinti potrivita pentru copii

Pasta de dinti este un produs esential pentru dintii copiilor. Igiena orala regulata, examinarile preventive si alimentatia adecvata sunt cele mai importante. Alege o pasta de dinti cat mai naturala si simpla. 

Exista un mit despre faptul ca dintii trebuie spalati dupa fiecare masa. Acest lucru este neadevarat. Recomandarea stomatologilor este de a peria dintii de doua ori pe zi - dimineata si seara. Opteaza pentru o periuta de duritate medie, care trebuie schimbata la fiecare 2-3 luni. 

Un alt mit este ca mai multa pasta, curata mai bine dintii. Complet gresit, nu conteaza cantitatea de pasta, ci calitatea curatarii. Timpul optim alocat pentru periaj este de cel putin 2-3 minute. Acest lucru este necesar pentru o protectie fiabila impotriva cariilor.

Articole recomandate

Citeste si despre