Fluimucil 2% pediatric

/ / Modificat: 2019-03-19
Fluimucil 2% pediatric

Acest medicament este indicat in tratamentul afectiunilor respiratorii caracterizate de hipersecretii dense si vascoase din:

  • bronsite acute,
  • bronsite cronice si exacerbari,
  • emfizemului pulmonar,
  • mucoviscidoza,
  • bronsiectazii.

Contraindicatii

Fluimucil 2% pediatric este contraindicat in cazul in care a fost observata hipersensibilitatea la acetilcisteina sau la oricare dintre excipienti.

Compozitie

Un flacon a 100 ml solutie orala contine acetilcisteina 2 g si excipienti: p-hidroxibenzoat de metil, benzoat de sodiu, edetat disodic, carboximetilceluloza sodica , zaharina sodica, aroma de zmeura, hidroxid de sodiu, apa purificata.

Precautii

Administrarea acetilcisteinei poate determina, la inceputul tratamentului, fluidificarea secretiilor bronsice si cresterea simultana a volumului acestora. La pacientii care nu pot expectora in mod adecvat este necesara eliberarea cailor respiratorii prin drenaj postural sau prin aspiratie bronsica pentru a se preveni retentia secretiilor.

Pacientii care sufera de astm bronsic trebuie monitorizati cu strictete in timpul tratamentului; in cazul aparitiei bronhospasmului, tratamentul trebuie intrerupt imediat.

Dupa deschiderea flaconului se poate simti un miros sulfuros; acesta nu reprezinta un semn de modificare a calitatii medicamentului..

Medicamentul nu trebuie lasat la indemana copiilor.

Fluimucil 2% pediatric contine benzoat de sodiu si poate cauza reactii alergice cutanate, la nivelul ochilor si mucoaselor. Acesta poate creste riscul aparitiei icterului la nou nascuti. Preparatul nu trebuie utilizat in tratamente de lunga durata.

Interactiuni cu alte medicamente

Nu s-au efectuat studii privind interactiunile sau incompatibilitati medicamentoase ca urmare a administrarii orale a acetilcisteinei.

In cazul asocierii acestui medicament cu antitusive, retentia secretiilor poate aparea ca efect al diminuarii reflexului de tuse.

Se recomanda sa nu se amestece alte medicamente in solutia pediatrica Fluimucil 2%.

Atentionari speciale

Copii

Fluimucil 2% pediatric contine benzoat de sodiu si poate cauza reactii alergice cutanate, la nivelul ochilor si mucoaselor. Acesta poate creste riscul aparitiei icterului la nou nascuti. Preparatul nu trebuie utilizat in tratamente de lunga durata.

Sarcina si alaptarea

Cu toate ca studiile teratogene efectuate pe animale nu au evidentiat nici un efect teratogen, administrarea acestui medicament in timpul sarcinii si al alaptarii, trebuie efectuata, ca si in cazul altor medicamente, numai in caz de reala necesitate si sub stricta supraveghere medicala.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

  • Copii peste 7 ani: o masura dozatoare ( 10 ml), de 3 ori pe zi, echivalent cu 600 mg
  • Copii cu varsta cuprinsa intre 2-7 ani: o masura dozatoare ( 10 ml) de 2 ori pe zi echivalent cu 400 mg Copii cu varsta cuprinsa intre 1 luna-2 ani: 1/2 unitate de masura dozatoare ( 5 ml) de 2 ori pe zi echivalent cu 200 mg.
  • Durata tratamentului trebuie sa fie de 8-10 zile.
  • Dupa deschiderea flaconului produsul poate fi utilizat cel mult timp de 15 zile.

Reactii adverse

Administrarea orala a produsului poate cauza ocazional greturi si varsaturi, si, mai rar, reactii de hipersensibilitate precum urticaria si spasmele bronsite. In cazul aparitiei efectelor negative, intrerupeti administrarea medicamentului.

Supradozaj

La administrarea pe cale orala, nu s-au inregistrat nici un fel de simptome sau efecte particulare, nici cel putin in cazul pacientilor expusi la doze mari de acetilcisteina.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre