Aerius sirop

/ / Modificat: 2019-03-18
Aerius sirop

Aerius sirop amelioreaza simptomele asociate cu rinita alergica (de exemplu febra fanului, alergia la praf), precum stranutul, secretia abundenta sau senzatia de mancarime nazala, senzatia de mancarime la nivelul palatului, precum si senzatia de mancarime si inrosirea ochilor sau lacrimarea.

Aerius este utilizat, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei idiopatice cronice, cum ar fi senzatia de mancarime si papulele urticariene.

Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si va permite sa va reluati activitatile normale cotidiene si somnul.

Ce trebuie sa stiti inainte de a administra Aerius copiilor

  • Nu luati Aerius daca sunteti hipersensibil (alergic) la desloratadina, la loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente ale Aerius, in special la colorantul E110.
  • Nu administrati Aerius sirop copiilor cu varsta sub 1 an.
  • Administrarea Aerius cu alimente si bauturi:
  • Aerius poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina:

Daca sunteti gravida, nu este recomandata utilizarea Aerius sirop.

Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua orice alt medicament in timpul sarcinii.

Alaptare:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa folositI orice medicament. Daca alaptati, nu se recomanda sa folositi Aerius sirop.

Informatii importante despre Aerius

Nu trebuie sa luati Aerius sirop daca sunteti alergic la agentul colorant E110.

Aerius sirop contine zahar si sorbitol. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la anumite zaharuri, contactati medicul inainte de a lua acest produs medicamentos.

Interactiunea cu alte medicamente

Nu se cunosc interactiuni ale Aerius sirop cu alte medicamente.

Cum se administreaza Aerius

  • Copii in varsta de 1 pana la 5 ani: luati 2,5 ml (1/2 dintr-o lingurita de 5 ml) sirop, o data pe zi.
  • Copii in varsta de 6 pana la 11 ani: luati 5 ml (1 lingurita de 5 ml) sirop, o data pe zi.
  • Adulti si adolescenti (12 ani si peste): luati 10 ml (2 lingurite de 5 ml) sirop, o data pe zi.

Inghititi doza de sirop, iar apoi beti putina apa. Puteti sa luati acest medicament cu sau fara alimente. Luati siropul atat timp cat v-a spus medicul dumneavoastra.

Daca ati luat mai mult Aerius decat trebuie:

Luati Aerius sirop numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta probleme serioase in caz de supradozaj accidental. Totusi, daca ati luat mai mult Aerius sirop decat vi s-a spus, contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Daca uitati sa luati Aerius:

Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema obisnuita de tratament. Nu luati o doza dubla pentru a recupera dozele individuale pe care ati uitat sa le luati.

Efecte secundare posibile

La fel ca toate medicamentele, Aerius sirop poate avea reactii adverse. La majoritatea copiilor si adulti reactiile adverse ala Aerius au fost similare cu cele produse de o solutie sau un drajeu ce contine zahar. Cu toate acestea, reactii adverse frecvente la copiii cu varsta sub 2 ani au fost diareea, febra si insomnia, in timp ce la adulti oboseala, senzatia de gura uscata si durerile de cap au fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui drajeu de zahar.

De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitatii, accelerarea batailor inimii, dureri abdominale, greata (stare de rau general), varsaturi, senzatie de disconfort abdominal, diaree, ameteala, somnolenta, imposibilitate de a dormi, durere musculara, inflamatia ficatului si valori anormale ale testelor functionale hepatice.

Cum se pastreaza Aerius

  • A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30°C.
  • A se pastra in ambalajul original.
  • A nu se folosi dupa data de expirare indicata pe flacon.
  • Adresati-va farmacistului in cazul in care observati orice modificare a aspectului siropului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alergii

Articole recomandate

Citeste si despre