Beneficiile acizilor grasi Omega 3 pentru copii

/ / Modificat: 2017-11-28
Beneficiile acizilor grasi Omega 3 pentru copii

Acizii grasi Omega-3 fac parte, alaturi de Omega-6 si Omega-9, din lista "grasimilor bune" care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii organismului. Omega-3, din pacate, alaturi de Omega-6, nu pot fi sintetizati de organismul uman si trebuie luati din alimentatie.

Acestia sunt, fara indoiala, cei mai importanti din lista, sunt sursa de energie naturala pentru organismul uman si sunt o componenta esentiala a membranelor celulare, fiind implicati in majoritatea functiilor organismului.

Beneficiile acizilor grasi Omega-3

Acizii grasi Omega-3 sunt indispensabili sanatatii prin actiunea lor imunostimulatoare pe care o au asupra organelor vitale. Omega-3 sustine buna functionare a sistemului cardiovascular prin reducerea nivelului de trigliceride din sange si cresterea colesterolului bun. Totodata, acest aspect se rasfrange pozitiv asupra tensiunii arteriale, fiind de un real ajutor in cazul persoanelor hipertensive. Tot la acest capitol, Omega-3 are un impact major in incetinirea procesului de depunere a placilor de aterom pe vasele de sange, contribuind la preventia aterosclerozei. Un alt organ vital care necesita Omega-3 este intocmai creierul.

Acizii grasi Omega-3 sustin buna functionare a sistemului nervos prin cresterea performantelor intelectuale si prin prevenirea instalarii depresiei si a schizofreniei. De asemenea, este de o reala importanta in eliminarea stresului si a oboselii si in restabilirea echilibrului emotional. Pe de alta parte, acizii grasi omega 3 previn aparitia bolilor inflamatorii intestinale, amelioreaza simptomele diabetului zaharat, ale artritei reumatoide si ale osteoporozei, dar si ale lupusului eritematos sistemic si ale psoriazisului.

Este important de punctat faptul ca acestia, gratie calitatii antioxidante si antiiflamatorii, incetinesc procesul de imbatranire si stimuleaza vindecarea rapida a ranilor si eczemelor, fiind un aliat de incredere al pielii.

Un alt beneficiu al acizilor grasi omega 3 este contributia importanta pe care o au in metabolizarea rapida a lipidelor si, implicit, in pierderea kilogramelor in plus. In urma cercetarilor efectuate s-a concluzionat ca persoanele care au o dieta bogata in omega 3 prezinta un risc mult mai mic de a dezvolta cancer, in special cancer de colon, cancer de san si cancer de prostata.

Omega-3 pentru copii

Omega-3 este aliatul de top in dezvoltarea sanatoasa si corecta a copiilor. Primul argument vine in urma numeroaselor studii care au demonstrat ca femeile care si-au administrat suplimente cu Omega-3 in timpul sarcinii au nascut copii mult mai dezvoltati din punct de vedere intelectual, deoarece acesti acizi grasi esentiali ajuta in creterea si dezvoltarea eficienta a creierului bebelusilor.

Ulterior, administrati copiilor, contribuie la imbunatatirea capacitatii de coordonare, de atentie, de concentrare si de memorare. De asemenea, un alt studiu, desfasurat in 2008, a aratat ca riscul de aparitie a astmului scade dramatic in randul copiilor care consuma suplimente cu Omega-3.

Secom Pure DHA este un supliment alimentar dedicat copiilor care contine capsule moi masticabile si care este tolerat foarte bine de organismul micutilor. Pe de alta parte, Omega-3 la copii amelioreaza simptomele ADHD, previne instalarea starilor de anxietate si scade riscul de aparitie a diabetului.

Omega-3 in uleiul de peste

Omega-3 se gaseste in special in uleiurile vegetale si in uleiul de peste. Acesta are la baza trei componente acidul alfa linoleic (ALA), acidul eicosapentanoic (EPA) si acidul docohexanoic (DHA).

Dintre acestea, ALA se intalneste in uleiurile vegetale si spirulina, si doar EPA si DHA se intalneste, in diferite cantitati, in soiurile de peste, acestea doua din urma fiind si cele care-i aduc beneficiile incredibile pe care le are asupra sanatatii, in special asupra sistemului nervos.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca, in procent de 60%, creierul uman contine grasimi, iar 30% dintre acestea sunt DHA, prin urmare ii sunt indispensabile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Acizi grasi copii Omega 3 Beneficii omega 3 sanatate Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre