Nu exista dragoste mai pura decat cea a copiilor

/ / Modificat: 2022-06-01
Nu exista dragoste mai pura decat cea a copiilor

Nu exista dragoste mai pura, mai inocenta si neconditionata precum ccea a copiilor mici pentru mamele lor.

Pentru multe femei, maternitatea este una dintre cele mai frumoase etape ale vietii, tocmai din acest motiv. Dragostea pura, neconditionata pe care copilul o are nu se compara cu nimic. Este unica si nu poate fi confundata cu nimic altceva.

Iubirea mamelor si a tatilor

Vom incerca sa definim iubirea pentru copil astfel incat sa fie pe intelesul tuturor, inclusiv a celor care nu au inca un copil. Atunci cand devenim mame si tati, "deblocam" automat un nou nivel de iubire. Una care ne era necunoscuta pana acum.

Ne dam seama ca acum suntem capabili sa iubim pana in maduva oaselor, pana la punctul de a ne da viata. Simtim ca inimile noastre se umplu de afectiune si dragoste pentru acesti micuti care au devenit parte din viata noastra.

Si, in acelasi mod, descoperim inca un tip de iubire: cea a copiilor nostri fata de noi, si exact despre asta vreau sa va vorbesc astazi, pentru ca nu exista o iubire mai pura, mai tandra si mai sincera decat cea pe care copiii o ofera cand sunt mici.

Dragostea copiilor cand sunt mici

V-ati privit vreodata copilul si v-ati intrebat cum este posibil sa simtiti atata dragoste pentru ceva atat de mic? Probabil ca ati facut-o, mai ales in primele luni, cand va uitati in ochii lor si trebuie sa va stapaniti dorinta de a-i saruta in continuu.

Ei bine, la fel cum simtiti acea dragoste pentru acel micut, si el se uita la voi, intreaga lui lume, si va ofera toata acea dragoste inocenta, pura si neconditionata. Iar in primii ani de viata ai copiilor, aceasta dragoste incepe sa se manifeste in diferite moduri.

Uneori este o mangaiere, manute care te tin de fata, brate mici in jurul gatului, alteori este o privire plina de inocenta si emotie, un "te iubesc mami/tati" cu cea mai dulce voce pe care auzita vreodata, sau acea imbratisare calda care spune "nu pleca" atunci cand dormi langa ei.

Si asa poti simti cea mai mare si mai pura iubire din lume: iubirea pe care copilul tau o simte pentru tine. 

Dragostea ramane, dar evolueaza

Pe masura ce copiii cresc, iubirea se schimba. Aceasta nu dispare odata ce devin adolescenti sau adulti, ci evolueaza. Iubirea este inca acolo, nu se pierde ci doar se transforma intr-o iubire diferita, mai matura si poate mai putin dependenta, dar la fel de reala si sincera. Desi va veni cu siguranta un moment in care te vei intreba: cand ai crescut atat de mult, iubito/iubitule?

Asa ca, daca inca mai aveti copii mici, nu va fie teama sa-i imbratisati si sa-i pupati ori de cate ori acestia va permit, deoarece timpul zboara rapid. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste copii

Articole recomandate

Citeste si despre