De ce ar trebui sa le spui "te iubesc" in fiecare zi copiilor tai, chiar si adolescenti

/ / Modificat: 2022-05-08
De ce ar trebui sa le spui

"Te iubesc" sunt două cuvinte foarte importante, deoarece au o mare putere emoțională. Sunt două cuvinte într-o propoziție scurtă pe care ar trebui să le spunem în fiecare zi copiilor noștri, fie că sunt mici, adolescenți sau adulți!

Iubirea care se simte de la părinte la copil este cea mai mare și mai pură iubire care există în viață. Copiii ne arată dragostea lor poate fără a rosti aceste două cuvinte magice, ci prin mici gesturi, cum ar fi sărutările, îmbrățișările sau dorința de a fi alături de noi tot timpul.

Când copiii noștri sunt mici, este mai frecvent să îi copleșim cu dragoste și afecțiune, dar se pare că pe măsură ce cresc, mai ales în adolescență sau când sunt adulți, aceste semne de afecțiune dispar treptat. Dragostea pentru copiii noștri nu trebuie să se piardă, indiferent de vârsta pe care o au.

Te iubesc

Aceste două cuvinte au o legătură foarte puternică și sunt exclusive pentru persoanele pe care le iubim cel mai mult în viața noastră. Ori de câte ori sunt rostite din inimă, legătura care se stabilește între doi oameni este de nezdruncinat. Sunt două cuvinte care nu ar trebui să lipsească niciodată din viața noastră de familie de zi cu zi, ar trebui să le spunem mereu copiilor noștri.

Chiar și în cele mai tensionate momente, când există conflicte familiale, este și mai important să le spunem. Pentru că, în ciuda dificultăților, dragostea pe care o simțiți pentru copiii voștri nu ar trebui să fie niciodată pusă la îndoială. Orice s-ar întâmpla. Mai mult, a le spune "te iubesc" copiilor noștri în fiecare zi aduce mari beneficii la nivel de familie, de exemplu:

  • Crește legătura emoțională
  • Îmbunătățește bunăstarea emoțională în familie
  • Generează mai multă încredere între membrii gospodăriei
  • Este un mod de exprimare a iubirii necondiționate față de proprii copii.
  • Are un impact emoțional care durează o viață întreagă.

Atunci când există certuri, se îmbunătățește posibilitatea de reconciliere și de apropiere emoțională.

Copiii (indiferent de vârsta pe care o au), cresc știind că sunt iubiți de părinții lor, așa că vor crește cu o mai bună stimă de sine și o mai mare încredere în ei înșiși.

Deși este adevărat că a spune "te iubesc" în fiecare zi copiilor noștri este fundamental, este esențial ca aceste cuvinte de afecțiune să fie însoțite de acțiuni, astfel încât mesajul să fie adevărat și să atingă inima.

Gesturile de iubire sunt importante în viața copiilor, așa că îmbrățișările și sărutările ar trebui să fie mereu la ordinea zilei. Comunicarea bazată pe respect și iubire, cu ascultare activă, încredere, complicitate și mult râs... va fi, fără îndoială, baza unui cămin plin de iubire.

Copiii au nevoie să se simtă iubiți în orice moment, nu doar atunci când sunt mici. În acest sens, chiar dacă copiii tăi sunt în adolescență și pare că nu au nevoie de afecțiunea ta, în realitate au nevoie de ea mai mult ca niciodată. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste copii

Articole recomandate

Citeste si despre