Vacanta fara copii, esentiala pentru o viata de cuplu fericita

/ / Modificat: 2021-07-05
Vacanta fara copii, esentiala pentru o viata de cuplu fericita

Multi dintre parinti nici nu concep sa plece in vacanta fara copii. Cu toate acestea, este sanatos pentru viata de cuplu ca parintii sa petreaca si singuri cateva zile. Poate fi vorba doar de un weekend, sau chiar de o saptamana intreaga, in functie de varsta copilului.

O vacanta in doi, dupa aparitia copiilor, este esentiala. Toate cuplurile trebuie sa petreaca macar doua trei zile departe de rutina zilnica pentru a se reconecta si pentru a nu pierde flacara relatiei.

Desigur, nu este deloc usor sa te desprinzi de viata zilnica si sa pleci in vacanta cu inima deschisa, fara copii, insa acest lucru va deveni mai usor pe masura ce acestia cresc si pot pleca in tabere cu colegii de gradinita sau de scoala.

Importanta petrecerii unei vacante in doi

Desi pentru multe persoane vacanta in doi dupa apritia copiilor poate parea egoista, in realitate, aceasta este esentiala pentru reconectare si pentru o viata de cuplu fericita. Iata de ce trebuie sa mergi intr-o vacanta doar cu partenerul:

  • Va reincarcati bateriile. O vacanta in doi va va ajuta sa va reincarcati bateriile. Va puteti trezi la orice ora doriti si puteti petrece restul zilei fara sa tineti cont de nevoiele copiilor.

  • Va reconectati. O vacanta in doi va va ajuta sa va reconectati si sa mentineti flacara iubirii aprinsa.

  • Ii inveti pe copii sa fie independenti. Copiii invata ce vad la parinti. Prin urmare, cea mai buna lectie de independenta este sa le oferi ocazia sa petreaca doua-trei zile cu bunicii, in timp ce voi mergeti intr-un weekend sa va relaxati.

  • Iti reamintesti cine esti cu adevarat. De multe ori, viata de parinte ne acapareaza si ne face sa uitam ce nevoi si placeri avem noi, ca indivizi. Punem pe primul plan doar copiii. O vacanta departe de copii te poate ajuta sa-ti reamintesti cine esti cu adevarat si te poate motiva sa impletesti viata de parinte cu nevoile persoanale si sa gasesti un echilibru intre cele doua.

Cum sa planifici o vacanta in doi dupa aparitia copiilor

Planificarea unei vacante in doi, dupa aparitia copiilor, nu este la fel de simpla precum pare. Trebuie sa tii cont de cateva detalii pe care, in mod normal, le-ai lua in calcul. Insa in lipsa acestora, vacanta poate fi una tensionanta, in loc sa fie relaxanta.

1. Prima vacanta impreuna cu familia, apoi singuri

Pentru a nu va simti vinovati, prima vacanta trebuie sa fie alaturi de copii. Apoi, dupa intoarcerea in vacanta cu cei mici, ii puteti lasa la bunici si va puteti bucura singuri, de doua-trei zile de repaos. In acest fel nu va veti simti vinovati, iar cei mici nu se vor simti neglijati.

2. Destinatia aleasa, foarte importanta

Daca te afli la prima escapada fara copii, alege o destinatie care sa fie aproape de casa. De preferat in tara, fie la munte, fie la mare. Astfel, vei putea sta linitit la gandul ca te poti intoarce rapid acasa, in caz de nevoie. in cazul in care se intampla ceva te vei putea intoarce rapid acasa.

3. Stabiliti un program in care veti tine legatura cu familia si copiii

Este important ca pe parcursul vacantei sa tii legatura cu cei mici. Stabileste insa un program, in caz contrar risti ca micutii sa te sune din ora in ora. Prin urmare puteti stabili sa va auziti fie dimineata si seara, fie de trei ori pe zi, in funtie de nevoile voastre si ale micutilor. Respectati insa acest program, odata ce l-ati comunicat copiilor.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre