Expertii spun ca „baietii mamei” sunt mai fericiti si au mai mult succes in viata

/ / Modificat: 2021-03-12
Expertii spun ca „baietii mamei” sunt mai fericiti si au mai mult succes in viata

Esti mama de baiat? Atunci avem o veste buna pentru tine! Daca pana acum ai auzit ca trebuie sa ai grija sa nu-l dadacesti prea mult, ca trebuie sa investesti cat mai devreme in independenta lui, sa-l cresti „ca pe un barbat”, uita de toate astea! Expertii spun ca „baietii mamei” sunt mai fericiti si au mai mult succes in viata!

 Multe mame de baieti au frica ca acestia sa nu devina prea sensibili, si sa le lipseasca forta, si independenta pe care trebuie sa o aiba un barbat. De asemenea, societatea nu priveste cu ochi buni o relatie foarte afectuoasa intre un fiu si mama sa, presupunand ca asta il face sa para slab si lipsit de ambitie.

 Astfel ca multor mame le vine greu sa gaseasca acea cale de mijloc care sa le asigure o relatie puternica si apropiata cu fiul lor, dar in acelasi timp sa il pregateasca pentru greutatile vietii.

Conform ultimelor studii, aceasta frica poate disparea!

 „Un studiu efectuat de Universitatea Harvard in 2012, a aratat cum se dezvolta personalitatea barbatilor de-a lungul anilor. Astfel, s-a descoperit ca barbatii a caror relatie cu mama era apropiata, nu doar ca aveau rezultate mai bune la munca si la scoala, dar castigau si mai multi bani”, scrie kidsactivitiesblog.com

 Un alt studiu efectuat pe 6.000 de copii a aratat ca baietii care nu aveau o legatura puternica cu mama lor au crescut cu tendinte agresive si distructive.

 In plus, au devenit anxiosi si au dezvoltat o frica de intimitate si tradare in viata lor de adult. Iar asta din cauza ca s-au simtit respinsi de prima femeie din viata lor, zice Dr. Michael Kimmel, un sociolog care a scris intens despre masculinitate, conform aceleasi surse.

 Daca nici acest studiu nu te-a convins, trebuie sa stii ca, potrivit unui alt studiu, la care au participat 426 de baieti de gimnaziu din New York s-a descoperit ca micutii care erau mai apropiati de mamele lor erau mai putin inclinati sa defineasca masculinitatea ca fiind ceva dur, puternic. Acesti baieti au dezvoltat mai putina anxietate si depresie si au avut rezultate mult mai bune la scoala.

Cel mai interesant lucru este ca s-a demonstrat ca aceeasi relatie apropiata a unui baiat cu tatal sau nu a avut acelasi efect.

Asadar, data viitoare cand cineva se grabeste sa te judece pentru relatia apropiata pe care o ai cu baiatul tau, spune-i asta drept argument.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre