Cele mai importante 9 minute pentru un copil

/ / Modificat: 2021-01-07
Cele mai importante 9 minute pentru un copil

Toti parintii se plang de acelasi lucru: ne lipseste timpul petrecut cu copiii nostri si cand il avem - mai ales in weekend - suntem atat de obositi incat nu le acordam toata atentia pe care o merita si, atunci, apar regretele.

Potrivit specialistilor, exista 9 minute extrem de importante pentru un copil pe care un parinte trebuie sa le acorde micutului sau in fiecare zi, oricat de ocupat ar fi. 

Da, din cele 24 de ore pe care le are ziua, adica 1.440 de minute, trebuie doar sa rezervati 9 minute. La prima vedere, nu pare prea mult, nu-i asa? Aceasta scurta perioada de timp este aleasa insa strategic, astfel incat cel mic sa fie pe deplin fericit, din momentul in care se trezeste pana adoarme. 

3 minute inainte de trezire

Desi este adevarat ca dimineata suntem cu totii grabiti, poate ar trebui sa incepem sa schimbam acest mod de a actiona. Copiii trebuie treziti dimineata cu 3 minute de rasfat. Este bine sa ii trezesti cu un sarut dulce pe obraz, si nu cu un "Grabeste-te! Intarziem!"". 

3 minute dupa intoarcerea de la scoala

Dupa aproape 8 ore intr-o sala de clasa (aici trebuie sa deduci timpul de recreere si de pranz), copiii abia asteapta sa ajunga acasa si sa se relaxeze putin. Timp de 3 minute in fiecare zi puteti discuta lucruri interesante, care il pasioneaza pe micut sau pur si simplu despre orice subiect de care copilul tau se arata incantat si dornic sa povesteasca. 

3 minute inainte de culcare

Si daca am inceput ziua cu dragoste si nu a mers atat de rau, de ce sa nu facem acelasi lucru si inainte de a merge la culcare? Insoteste-l pe micutul tau in camera lui, asteapta-l sa se urce in pat si da-i o imbratisare foarte puternica. Spune-i noapte buna si da-i un pupic. Cu siguranta, copilul va dormi mai linistit si mai relaxat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre