STUDIU: Un parinte bun face trei lucruri extrem de simple

/ / Modificat: 2019-02-21
STUDIU: Un parinte bun face trei lucruri extrem de simple

Vrei sa fii un parinte bun si sa cresti copii fericiti, care vor avea succes in viata? E mai usor decat crezi, potrivit unui studiu intins pe 70 de ani si care a analizat peste 70.000 de copii.

3 lucruri simple

Exista doar trei lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a-ti indeplini obiectivul.

Conform celui mai lung studiu de dezvoltare a copilului din istorie, cercetatorii britanici au stabilit ca parintii de succes au nevoie, pur si simplu, sa fie "angajatii" micutilor lor, sa le citeasca si sa-i duca la culcare la timp.

1. Fii calm si cuceritor

Primul lucru pe care l-a descoperit studiul, care a inceput in 1946, la doar cteva luni dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, este ca acei copii fericiti si de succes aveau parinti care erau foarte apropiati de ei. Asta inseamna, pur si simplu, ca parintii au vorbit cu ei si i-au ascultat.

Sa vorbesti si sa asculti un copil, sa ii raspunzi cu caldura, sa-l inveti literele si cifrele si sa-l iei in calatorii si vizite sunt toate foarte benefice, potrivit studiului.

2. Citeste-i

Ca parte a "job-ului", cercetatorii au descoperit ca una dintre cele mai bune modalitati prin care parintii isi pot petrece timp cu copiii, este sa se scufunde in lumea povestilor.

Nu este surprinzator ca studiul a constatat ca micutii care au citit mai mult pana la varsta de 10 ani s-au descurcat mai bine la scoala.

3. Ofera-i un somn bun

Ultima constatare a cercetarii are legatura cu somnul. Potrivit oamenilor de stiinta, formarea unui obicei de culcare care sa asigure copilului un somn bun pentru a-l ajuta sa creasca fizic si sa se dezvolte mental este foarte important.

Helen Pearson, o mama, care a vorbit intr-o conferinta despre acest studiu, a subliniat ca este foarte important sa citim nevoile copiilor nostri.

"In cele din urma, daca vrem copii fericiti, tot ce putem face este sa tinem cont de stiinta si, bineinteles, sa ne ascultam copiii," spune Helen Pearson.

Vrei sa fii un parinte bun? Aminteste-ti intotdeauna aceste trei lucruri:

Vorbeste cu el.

Citeste-i.

Convinge-l sa doarma cand trebuie (sau cel putin incearca).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Parinte copil Calitati parinte bun Principii parinte bun

Articole recomandate

Citeste si despre