Virginia (Fata) |

Semnificatia numelui

virgina, fecioara, dragoste

Numele de fata Virginia este de origine latina si inseamna virgina, fecioara.

 

O veche legenda romana spune ca frumoasa Virginia era dorita de catre decemvirul Appius Claudius (unul dintre cele 10 persoane ce faceau parte din comisia insarcinata sa conduca imperiul roman in 451-440 i.Hr.) dar ca sa intre in gratiile sale, acesta a transformat-o in sclava insa, tatal ei Virginius a decis sa o ucida pentru a o salva de dezonoare. Dupa acesta intamplare poporul s-a rasculat si a reusit sa ii alunge de la putere pe decemviri.

 

La originea numelui Virginia sta cuvantul "virgo", "verginis" care inseamna fecioara, Virgo fiind si nume de constelatie sau semn zodical la noi traduse prin Constelatia Fecioarei si zodia Fecioarei. In antichitate, Foprtuna Virgo era numele zeitei ocrotitoare a legaturilor de dragoste.

 

Intrarea numelui Virginia in onomasticul crestin se datoreaza consideratiei acordate fecioarei de noua religie, cosiderata apoi in morala crestina ca un stadiu superior al celui matrimonial, crediciosii necasatoriti avand astfel posibilitatea de a-si indrepta toata dragostea lor catre Dumnezeu.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: