Victoria (Fata) |

Semnificatia numelui

victorie, victorios

Numele de fata Victoria este de orgine latina si inseamna victorie, victorios.

Numele Victor si varianta feminina a acestuia Victoria, apar in izvoarele din primele secole ale erei noastre cu mare frecventa alaturi de nume precum Victoris sau Victorius si pornesc de la verbul de origine latina vinco, vincere care inseamana "a invinge" de unde deriva si numele Vincentiu.

 

Varianta feminina a numelui Victor, Victoria este chiar numele zeitei victoriene in timpul imperiului, unde Victoria Augusti era divinitatea protectoare a imparatilor. Popularitatea numelor se reflecta si prin numarul mare al martirilor inclusi in onomasticul sacru, 40 la numar, prin cultul carora numele s-a raspandit in toata Europa.

 

Numele ajung si la noi prin filiera greco-slava sub forma de Victor, Victoria, Vitoria, Vica, Vicul, Victorita, Victorina.

 

Unul dintre cele mai cunoscute personaje feminine din literatura noastra este Victoria Lipan din romanul Baltagul de Mihail Sadoveanu. De asemenea varianta masculina a numelui este purata si de Victor Babes, unul dintre fondatorii microbiologiei moderne.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Afla cum sa dai raceala afara din clasa

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul