Romulus (Baiat) |

Semnificatia numelui

barbatul din Roma

Numele de baiat Romulus, de origine latina inseamna "barbatul din Roma".

Numele Romulus este cunoscut printr-un erou de legenda al istoriei romane, fiul zeului Marte. Romulus impreuna cu fratele sau geaman Remus au fost crescuti de pastorul Faustulus si hraniti de o lupoaica.

 

Dupa ce alunga de la putere pe cel ce daduse porunca ca el si fratele sau sa fie inecati, Romulus pune bazele unei noi cetati careia ii da numele de Roma. Astfel Romulus devine primul rege din istoria romana si principalul creator al instituriilor civile si religioase.

 

Legenda spune ca in timpul unei batalii, Romulus a fost ridicat la ceruri si preschimbat in zeu pentru ca apoi sa fie sarbatorit sub numele de Quirinus.

 

Desi legenda spune ca Romulus este cel care a dat numele cetatii Roma, lingvistii sustin contrariu. Acestia spun ca numele Romulus este de fapt un derivat de la numele Roma, numele fiind sinonim cu Romanus.

 

Numele Romulus se pastreaza si dupa aparitia crestinismului si se raspandeste prin intermediul bisericii insa pentru ca leganda martirului este prea putin cunoscuta, numele a fost sustinut de legenda.

 

Ultimul imparat la Imperiului roman de apus a fost Romulus Augustus in anul 476, deci se poate spune ca istoria Romei incepe si se sfarseste cu numele Romulus.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: