Nume din secolul trecut revenite la moda

/ / Modificat: 2014-02-13
Nume din secolul trecut revenite la moda

Multi dintre parintii moderni au recurs la moda secolului trecut si la istoria lui ca sursa de inspiratie pentru alegerea numelui copilului. Au studiat cele mai la moda nume ale vremii si au ajuns la concluzia ca multe dintre ele trebuie readuse la viata. Iata cele mai populare nume ale secolului trecut care au redevenit la moda in certificatele de nastere ale copiilor moderni!

Michael (Mihai)

Michael este unul dintre cele mai populare nume de baieti din toate timpurile. A fost in top 50 nume pentru mai bine de 100 de ani si a urcat in fruntea clasamentului numelor la moda in 1954, unde a ramas timp de 38 de ani.

Mihail a fost unul dintre cei 7 Arhangheli, dar si liderul ostilor ceresti din Vechiul Testament. Numele lui a fost purtat de o multime de regi, imparati si sfinti, de-a lungul istoriei omenirii.

Mary (Maria)

Este unul dintre cele mai cunoscute, populare si alese nume pentru fetite in intreaga lume. Popularitatea lui a inceput sa ia amploare secolul trecut, exact inainte de intrarea in veacul al 20-lea si a ramas pe locul intai in top pana prin anul 1960.

Este un nume cu puternice rezonante biblice, numele Maria fiind purtat de Sfanta Fecioara, mama lui Iisus Hristos.

James

James este un nume biblic foarte puternic si indragit in lume.

Numele a devenit foarte popular cu mult inainte de secolul trecut, prin anul 1602, cand James Stuart a urcat pe tronul Angliei.

Prenumele James a ramas in top 5 cele mai populare nume de baieti din America timp de peste 100 de ani. In 1981, si-a pierdut din popularitate, dar tot a ramas in top 20 cele mai frumoase si alese nume pentru copii.

Linda

Linda este considerat a fi un prenume derivat de la Belinda sau Melinda sau de la termenul spaniol cu acelasi nume, care inseamna "frumoasa".

Numele si-a castigat locul in top 10 nume populare ale secolului trecut, intre 1940 si 1965, datorita succeselor foarte mari ale doua actrite mari: Linda Darnell si Linda Christian.

Robert

Robert este numele pe care l-au purtat mai multi regi scotieni. Este un nume care a patruns in top 40 nume favorite ale parintilor secolului trecut si a ramas acolo mai bine de 100 de ani.

In epoca moderna, parintii americani au apelat tot mai adesea la derivate ale acestui nume, precum Roberts, Robertson, Robbie etc.

Patricia

Patricia este numele feminin derivat din masculinul Patricius, purtat de multi membri ai claselor sociale si politice romane.

Prenumele a cunoscut o ascensiune in topul numelor alese pentru copii, in anul 1886, cand s-a nascut Printesa Patricia, nepoata Reginei Victoria.

Influenta puternica a numelui s-a pastrat si in secolul trecut, datorita faimei uneia dintre cele mai importante actrite ale istoriei cinematografice - Patricia Neal. A avut o cariera impresionanta, care s-a intins pe nu mai putin de 50 de ani, din 1940 pana in 1990, perioada in care si numele ei i-a inspirat pe foarte multi parinti pentru a fi purtat de copiii lor.

John

John este poate cel mai cunoscut sau popular nume din istorie. O multime de figuri emblematice ale istoriei au purtat acest nume - preoti, sfinti, regi, imparati, eroi si chiar presedinti de tara. Are si o rezonanta biblica impresionanta, fiind purtat de insusi Sfantul Ioan Botezatorul, cel care l-a crestinat pe Iisus in apele Iordanului.

In trecut, prenumele a stat in fruntea clasamentului in topul numelor populare de copii, mai bine de 40 de ani, mai exact din 1880 pana in 1923. A fost readus la "viata" si a revenit in tendintele numelor pentru copii in modernitate, cand a fost purtat de o multime de celebritati la moda.

David

David este un nume pentru baieti foarte puternic, cu o semnificatie religioasa importanta, apartinand, printre altii, si celui care a creat Psalmii Biblici.

A fost purtat de unul dintre cei mai importanti regi ai Israelului, renumit pentru faptul ca l-a invins pe uriasul Goliat.

Dupa ce timp de 80 de ani s-a aflat in top 33 cele mai populare nume de copii, in 1960, acesta a urcat rapid in fruntea clasamentului, unde s-a pastrat constant.

Tie care dintre numele secolului trecut iti place cel mai mult? Pe copilul tau cum il cheama si cum i-ai ales numele? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Alegere nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre