Cumparaturi pentru nou-nascut

/ / Modificat: 2013-12-09
Cumparaturi pentru nou-nascut

Mult asteptatele cumparaturi pentru nou-nascut sunt unele dintre cele mai emotionante pregatiri ale viitorilor parinti. Chiar daca entuziasmul te copleseste, copilul creste destul de repede in primele luni de viata, asa ca nu este nevoie sa ii cumperi foarte multe hainute.

Exista totusi cateva piese vestimentare care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba niciunui bebelus.

Iata cateva dintre hainutele pe care este bine sa i le cumperi copilului tau!  

Primele hainute ale bebelusului

Hainutele pentru copii sunt foarte dragute si tentatia este mare atunci cand mergi la cumparaturi, insa este important sa tii cont, cand alegi hainutele pentru bebelusul tau, ca acestea sa fie confortabile si dintr-un material de calitate.

In plus, inainte de a-l imbraca pe cel mic cu hainutele cele noi, este recomandat sa le speli, astfel incat sa previi aparitia unor eruptii cutanate. Asadar, inca de la nastere, bebelusul trebuia sa aiba formata o garderoba cu lucrurile esentiale.

Iata ce ar trebui sa cuprinda garderoba bebelusului pentru prima luna de la nastere!  

Maiouri

Copilul tau ar trebui sa aiba in garderoba 4 - 6 maiouri, care pot fi cu maneci scurte si lungi, se pot inchide lateral, in fata sau in spate. In plus, maiourile sunt o alegerea mult mai buna decat body-urile, pana cand bebelusului ii cade buricul.  

Body-uri

Body-urile sunt nelipsite din garderoba unui nou-nascut. Sunt obiectele vestimentare pe care le primeste cel mai des atunci cand este mic. In prima luna, este bine ca bebelusul tau sa aiba 3 - 4 body-uri.

Acestea pot fi cu maneci si pantaloni lungi sau scurti si se inchid intre picioare. Aceste hainute sunt o alegere inspirata, intrucat vei reusi sa ii schimbi scutecele copilului cu mai multa usurinta.

Salopete

Din garderoba bebelusului tau nu trebuie sa lipseasca nici salopetele. Este bine ca micutul sa aiba 3-4 salopete groase sau subtiri, in functie de anotimp.

Acestea sunt foarte comode, se inchid cu capse intre picioare si ii confera mobilitatea bebelusului. La fel ca si body-urile, salopetele iti dau voie sa schimbi scutecele bebelusului, fara prea mult efort.  

Camasutele de noapte

Academia Americana de Pediatrie recomanda ca bebelusii sa poarte camasutele de noapte, in loc sa fie inveliti cu pled. Astfel, bebelusul va fi mult mai relaxat si se va simti confortabil.  

Sosete si botosei

De asemenea, este bine ca bebelusul sa aiba in garderoba 3-4 perechi de sosete si botosei. Acestea trebuie sa fie suficient de largi pentru a nu-i strange degetelele celui mic. Pentru ca bebelusul se misca in permanenta, este indicat sa ii cumperi sosete cu o banda elastica, pentru ca acestea se pliaza mai bine pe piciorusul copilului.

body-stea-norocoasa

Este recomandat sa nu incalti bebelusul cu pantofi pana cand nu invata sa mearga, intrucat acestia pot impiedica dezvoltarea si cresterea picioruselor copilului.  

Caciulite si palarii

Atat caciulitele, cat si palariile il vor ajuta pe bebelusul tau sa se simta confortabil fie ca sunteti in interior, fie ca sunteti la plimbare in aer liber. In plus, acestea ii vor tine cald. In prima luna, este bine ca bebelusul sa aiba 1-2 modele de caciulite si palarii.  

Paturi de infasat

Copilul are nevoie sa fie infasat, atunci cand este mic, de aceea - in functie de anotimpul in care este nascut - bebelusul are nevoie de 1-2 paturi de infasat.

Tu ce hainute i-ai cumparat bebelusului tau pentru prima luna? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hainute bebelusi Hainute pentru nou nascuti Alegere hainute bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre