Cele mai bune hainute pentru copii si bebelusi: din materiale organice, de la TEX, brandul Carrefour

/ / Modificat: 2021-12-21
Cele mai bune hainute pentru copii si bebelusi: din materiale organice, de la TEX, brandul Carrefour

Hainele pe care le purtam sunt produsul final de la capatul unui lung ciclu de productie care foloseste resurse naturale pretioase. La nivel mondial, se estimeaza ca aproximativ 20% din poluarea surselor de apa dulce provine din procesele tehnologice de productie si vopsire a fibrelor textile. Unele culturi tehnice, precum bumbacul, folosesc intensiv resurse precum apa; astfel, pentru producerea unui singur tricou de bumbac se folosesc circa 2.700 de litri de apa. insa mai putin de 1% din volumul productiei de textile ajunge sa fie reciclat.

TEX, brandul de fashion al Carrefour, ne ajuta sa fim mai responsabili fata de mediu, fara a renunta la nevoile noastre de confort, oferind tinute si accesorii cu stil la preturi accesibile si pentru toata familia, de la adulti la bebelusi. in plus, in aceasta perioada, Carrefour vine cu o serie de oferte speciale la comenzile online, cu posibilitatea de a achita in rate, livrare oriunde in tara in maximum 72 de ore si livrare gratuita pentru comenzile care depasesc 150 de lei.

Idei de hainute ecologice pentru copii, de la Carrefour

Orientarea Carrefour catre materiale textile ecologice, din culturi agricole la care nu se folosesc ierbicide sau pesticide, nu inseamna doar o optiune mai sanatoasa pentru tine, ci si o alegere care protejeaza mediul. Hainutele din textile ecologice sunt mult mai sigure pentru sanatatea bebelusilor si a persoanelor sensibile la diversi alergeni, oferind in acelasi timp certitudinea ca provin din culturi sustenabile, cu impact redus asupra mediului. Nu doar sanatatea noastra este importanta, ci si cea a planetei – casa noastra, a tuturor.

De pilda, pijamalele pentru bebelusi, realizate din bumbac produs in agricultura ecologica, sunt durabile si in culori blande, asa incat pot sustine o utilizare indelungata. Acelasi lucru este valabil si pentru pantalonii jeans cu buline albe, pentru bebelusi, tot din bumbac, sau de salopeta super-cute pentru fetite, cu volane colorate si care sustin ferm scutecul. Bebelusul se simte bine, iar tu stii ca ai contribuit la protejarea mediului si a resurselor naturale.

Desi s-ar putea crede altfel, hainutele pentru copii realizate din bumbac organic nu sunt deloc scumpe; progresele tehnologice din ultimele decenii au facut ca preturile acestora sa scada foarte mult, astfel ca in prezent textilele din materiale ecologice costa doar cu cativa lei mai mult decat cele obisnuite. Cu colectia Carrefour TEX, un buget de maximum 60 de lei este suficient pentru un rand de hainute de bebelus.

Pentru copiii mai mari, oferta de articole vestimentare TEX responsabil cuprinde si haine groase, de iarna, produse din materiale reciclate, ca de exemplu fulgi de plastic din ambalaje PET reciclate, precum aceasta geaca groasa pentru cei mici.

Pentru serile calduroase, in familie, pijamaua din bumbac organic ramane o optiune sanatoasa si confortabila, iar jacheta pentru bebelusi, tot din bumbac ecologic, va fi cea mai buna alegere pentru vizitele la prieteni sau ultimele cumparaturi dinaintea Sarbatorilor.

Colectia de imbracaminte TEX are o bogata oferta de haine prietenoase cu mediul, fie pentru ca sunt produse cu materiale si tehnologii care economisesc consumul de apa, fie pentru ca sunt realizate din textile provenite din culturi sustenabile ori din materiale reciclate.

De altfel, Carrefour este semnatar al The Fashion Pact, un angajament de asumare a responsabilitatii fata de natura si mediu. Retailerul si brandul sau TEX subscriu unor promisiuni si unor actiuni deja implementate sau ce urmeaza a fi puse in practica. Astfel, TEX promoveaza o moda din ce in ce mai responsabila si transparenta, mergand pe tot circuitul de productie si comercializare, de la fabrica pana la raftul magazinului. Pana in 2030, 100% din materiile prime folosite la fabricarea produselor Carrefour TEX vor fi de provenienta controlata si obtinute in mod sustenabil.

Bebelusii si copiii nostri merita tot ce e mai bun – nu doar mancare mai buna, nu doar haine mai confortabile, ci si un viitor intr-o lume mai curata, mai putin poluata, mai sanatoasa. Iar aceasta nu este ceva care sa coste mult, dimpotriva. tine doar de noi sa le oferim un viitor frumos si o viata mai buna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hainute bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre