Ce pregatiri poti face inainte de a aduce pe lume un copil

/ / Modificat: 2021-01-06
Ce pregatiri poti face inainte de a aduce pe lume un copil

Daca te pregatesti sa devii mama, cu siguranta ai multe emotii, iar asteptarea este mai grea ca oricand, mai ales daca e vorba de primul copil, iar experienta e una cu totul noua. Trebuie sa te gandesti ca nimic nu e intamplator, iar daca divinitatea a randuit ca tu sa ramai insarcinata, atunci totul va fi bine. Bineinteles ca nu trebuie sa te lasi doar in voia celor sfinte si sa iti faci investigatiile recomandate pentru a te asigura ca atat bebelusul, cat si tu sunteti sanatosi. 

Batranii spun ca e bine sa nu cumperi dinainte de a naste lucrusoare pentru micut, insa e de preferat sa te lasi condusa de intuitie. Se spune ca orice viitoare mama poseda al saselea simt care nu da gres vreodata. In plus, trebuie sa iei in considerare ca dupa nastere va trebui sa te mobilizezi, sa faci nopti albe, sa inveti sa ai grija de o fiinta fragila care este dependenta complet de tine. In plus, daca organizezi si o petrecere de tip „baby shower”, va fi pratic imposibil sa nu primesti hainute, torturi compuse exclusiv din scutece, jucarii si produse de ingrijire pentru micut.

Iata cateva recomandari pentru tine in ceea ce priveste acest subiect controversat. Ce ai putea face inainte ca cel mic sa vina pe lume:

Amenajarea camerei bebelusului

Daca iti doresti ca cel mic sa creasca independent, fara temeri nefondate, curajos, ai putea initial sa combini cosleeping-ul, un concept modern in parenting-ul actual, cu dormitul intr-o camera proprie. Astfel, dupa cateva luni, in functie de recomandarea specialistului, cel mic poate dormi in camera lui. In acest sens, ai putea sa incepi amenajarea din timp, sa cumperi tot ceea ce este necesar: de la mobilier la masa de infasat, veioza cu senzori, camera video de supraveghere, dispozitiv de umidificat aerul, termometru de camera. Totodata, mai ales daca cel mic se va naste curand, opteaza pentru calorifere aluminiu

La capitolul avantaje, amintim aspectul estetic, integrarea perfecta in orice decor si spatiul restrans ocupat. Insa, cea mai importanta caracteristica o reprezinta faptul ca aluminiul este un excelent conductor termic, care are nevoie de o cantitate mica de energie pentru a se incalzi, asadar costurile la intretinere vor fi foarte mici, ceea ce te va determina in timp sa inlocuiesti in toata casa vechile calorifere. Un alt beneficiu pe care il ofera caloriferele din aluminiu este reprezentat de costul scazut de achizitie, garantia extinsa si rezistenta superioara in raport cu alte materiale. In plus, caldura se va raspandi in camera foarte repede. Gandeste-te ca seara vei aerisi intreaga incapere, luand bebelusul in alta camera, si in numai cinci minute, temperatura se va regla si va fi iar cald. 

Carti despre cresterea copilului

Daca tu ai fost crescuta conform recomandarilor din „Biblia mamicilor de altadata” sau „Mama si copilul”, volumul cu o coperta visinie semnat de Emil si Herta Capraru, in ziua de astazi oferta este mult mai variata. Incearca sa discuti cu un neonatolog si un pediatru, eventual unul cu care vei colabora, pentru a face cele mai bune alegeri. Este important sa stii care sunt etapele de dezvoltare ale celui mic, ce nevoi are, cum poti trata colicii si alte neplaceri, cum poti recunoaste o nevoie in functie de manifestarea celui mic, pe langa plans, forma esentiala de manifestare. 

Daca inca nu ai cumparat un dispozitiv de umidificare a aerului, o poti face, mai ales ca ai destule variante online. Este esential sa ai un termometru de camera, sa poti regla temperatura si sa te asiguri ca cel mic respira bine atat pe timpul zilei, cat si al noptii. Un aer cald si uscat poate dauna cailor respiratorii, mai ales cand subiectul expus in acest mediu este un nou-nascut. Daca nu dispui de destule resurse materiale, poti incerca varianta clasica, folosita cu succes de parintii si bunicii nostri: un bol cu apa asezat pe calorifer. Nu uita sa „alimentezi” recipientul cu lichid, mai ales ca apa se evapora destul de repede. Totodata, chiar daca patutul e in dormitorul vostru, vei avea nevoie, mai mult ca sigur, de o veioza de veghe. Astfel, atunci cand te vei trezi noaptea sa-l schimbi si sa-l hranesti, nu vei fi nevoita sa deschizi un bec cu o intensitate a luminii puternica si deranjanta, mai ales pentru copil.

Pentru copilul tau, trebuie sa te asiguri ca va primi tot ceea ce este mai bun, ca vei face cele mai inspirate alegeri si ca nu vei amana pe maine sau peste o luna ce poti pregati de astazi.

Sursa foto: unsplash.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre