Pregatirea pentru bebelus: 4 lucruri pe care sa le faci inainte de nastere

/ / Modificat: 2023-11-28
Pregatirea pentru bebelus: 4 lucruri pe care sa le faci inainte de nastere

Sarcina poate parea ca va dura la nesfarsit, dar vei face cunostinta cu nou-nascutul tau inainte sa-ti dai seama. Intre timp, sunt multe de facut pentru a te pregati pentru sosirea bebelusului.

Daca astepti un copil, s-ar putea sa te fi saturat de listele de cumparaturi si esti pregatita sa creezi o lista cu lucruri de facut. De la crearea unui plan de nastere la pregatirea tuturor membrilor familiei, ia in considerare acest plan de actiune prenatal.

1. Asigura-te ca ai un plan de nastere pregatit

Ia in considerare inscrierea la un curs prenatal pentru a intelege mai bine ce urmeaza sa se intample, in timpul si dupa nastere. Participarea la un curs te poate ajuta sa te pregatesti pentru travaliu din punct de vedere fizic si emotional.

Ar putea fi util sa ai la indemana o geanta cu cele necesare pentru perioada spitalizarii. Gandeste-te la ceea ce te face sa te simti comod si la ceea ce vei avea nevoie. Dincolo de lucrurile esentiale, poate vrei sa iei lucruri care te vor ajuta sa te simti mai bine, cum ar fi o carte preferata sau un halat de baie confortabil. Impacheteaza-le din timp, ca atunci cand va veni momentul sa te poti concentra pe magia ce urmeaza sa se intample.

2. Decide ce sa faci in legatura cu munca

Daca nu ai facut asta deja, este timpul sa iei decizii cu privire la viata ta profesionala inainte de venirea copilului. S-ar putea sa fii deja pregatita in ceea ce priveste concediul de maternitate. Dupa cum foarte bine stii, este ocazia de a petrece momente pretioase alaturi de nou-nascutul tau, fara a te preocupa de munca.

Dar cum ramane cu perioada de dinaintea venirii bebelusului, cand mai sunt inca atat de multe pregatiri de facut, toate acestea putand deveni stresante si necesitand mult timp? Un concediu prenatal este o alegere buna pentru a te pregati inainte de ziua cea mare. Iti ofera sansa de a pune lucrurile la punct, astfel incat, atunci cand va veni pe lume micutul tau, vei fi gata. Nu este vorba doar despre tine - face si locul de munca mai prietenos pentru familie.

3. Alege un medic pentru copilul tau

La scurt timp dupa ce bebelusul este externat din spital (de obicei, in decurs de 48 de ore), este timpul pentru pediatru. Alegerea unuia in prealabil este o miscare inteligenta. A incepe cautarea in mijlocul sarcinii poate parea devreme, dar iti ofera suficient timp pentru a gasi persoana potrivita pentru familia ta. Verifica mai intai daca accepta pacienti noi si daca asigurarea ta de sanatate acopera costurile.

Apropo de asigurarea de sanatate, este esential sa iei legatura cu furnizorul tau de servicii medicale. Afla cum poti adauga copilul la polita ta de asigurare sau daca este nevoie de o asigurare separata.

4. Pregateste copiii si animalutele de companie

Intampinarea unui nou frate sau a unei surori este un moment important. Implicarea lor in pregatiri, cum ar fi amenajarea impreuna a camerei bebelusului, il poate transforma intr-un proiect de familie. De asemenea, crearea unui mediu controlat si pozitiv pentru prima intalnire cu noul bebelus este esentiala. Este un moment pretios care da tonul unei legaturi frumoase intre frati.

Nu doar copiii au nevoie de pregatire, ci si prietenii tai blanosi. Dresorii locali, cartile, articolele sau videoclipurile pot oferi sfaturi utile pentru obisnuirea animalelor de companie cu cel mai nou membru al familiei.

Fie ca esti emotionata, entuziasmata, speriata, extaziata sau toate cele de mai sus, aminteste-ti ca ceea ce simti este perfect normal. Este bine sa te pregatesti pe cat posibil, dar vei invata ce functioneaza cel mai bine pentru tine pe masura ce experimentezi aceste momente alaturi de bebelusul tau, asa ca ai grija de tine si nu fi dura cu tine daca nu merge totul conform planului.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire pentru nastere

Articole recomandate

Citeste si despre