Esti insarcinata? Renunta la a consuma alimente ambalate in plastic! Risc urias de avort si nastere prematura

/ / Modificat: 2024-02-10
Esti insarcinata? Renunta la a consuma alimente ambalate in plastic! Risc urias de avort si nastere prematura

Un studiu desfasurat de cercetatorii americani arata ca alimentele ambalate in plastic ar putea provoca nasteri premature si avort. Studiul a pornit de la faptul ca se inregistreaza tot mai multe nasteri premature, fara a exista o cauza exacta, mediala, pentru acestea.

Cercetatorii au descoperit ca plasticul folosit pentru ambalarea produselor contine mai multe substante chimice ce provoaca dereglari hormonale.

Potrivit studiului, consumul de alimente ambalate in plastic au dus la o crestere alarmanta a nasterilor premature. O femeie din 10 naste prematur sau sufera un avort spontan.  

In urma studiului, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca expunerea femeilor insarcinate la ftalati, substante chimice care se regasesc in compozitia plasticului folosit pentru ambalarea alimentelor, este una dintre cauzele care duc la avort sau nasteri premature.

In cardrul cercetarii, oamenii de stiinta au analizat nivelul de substante chimice din urina a peste 5.000 de femei insarcinate, din SUA. Rezultatele au aratat ca 10% dintre acestea au un continut ridicat de ftalati in organism au prezentat un risc cu 50% mai mare de nastere prematura sau avort spontan.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sticle si cutii din plastic Riscuri Risc avort spontan Nasterea prematura

Articole recomandate

Citeste si despre