Push present - cadou pentru mama la nastere de la partener

/ / Modificat: 2017-11-16
Push present - cadou pentru mama la nastere de la partener

In urma cu 10-20 de ani, cand o femeie nastea primea de la partenerul ei un buchet mare de flori si multa recunostinta. Insa vremurile s-au schimbat, iar de cativa ani este la moda push present sau cadoul de expulzie. Ideea a aparut in Statele Unite ale Americii, fiind la moda cadourile scumpe, mai ales printre vedete, daruri pe care proaspetii tatici trebuie sa le faca partenerelor lor. Moda acestor cadouri a inceput sa prinda contur si in alte tari de pe alte continente, chiar si la noi.

In aceste vremuri moderne, dupa noua luni de disconfort, de asteptare si o burta care se mareste de la o luna la alta, sunt destui cei care cred ca mamele merita mai mult decat un buchet de flori in ziua in care nasc. Orele intregi de travaliu si durerea din timpul nasterii sunt "rasplatite" cu un astfel de dar scump de catre partener. Caci, daca este sa ne luam dupa traditia de peste Ocean, un push present trebuie sa fie un cadou semnificativ, extravagant. De retinut este si faptul ca nu numai femeile care aleg sa nasca natural sunt rasplatite cu un astfel de dar, ci si cele care nasc prin cezariana.

Potrivit unui sondaj realizat de babycenter.com, aproape 4 din 10 proaspete mamici au primit un cadou de expulsie. Mai mult, un procent de 55% dintre participantele la studiu au spus ca au asteptat un astfel de cadou de la partenerii lor. De asemenea, o alta cercetare efectuata in 2016, la care au luat parte 2000 de proaspeti tatici, a aratat ca peste 50% dintre acestia stiau de conceptul push present si au spus ca si-au imaginat ca partenerele lor asteptau un astfel de cadou.

Nu toata lumea este de acord cu push present

Insa nu toata lumea este de acord cu ideea unui astfel de cadou, de aceea sunt si multe controverse in jurul subiectului. Criticii spun ca este suficienta bucuria pe care o aduce venirea pe lume a bebelusului, de ce mamica ar mai avea nevoie si de un cadou? Pe deasupra si un dar costisitor!

Unele femei considera ca un astfel de dar este doar un lucru material, un lucru care nu este la fel de important ca dragostea si fericirea care vin la pachet o data cu nou-nascutul. Faptul ca bebelusul este sanatos este cel mai de pret cadou pentru o mama, de aceea multe dintre mamici considera ca un push present nu este altceva decat un trend nu prea inspirat.

Unele femei poate refuza aceasta idee chiar din cauza numelui, pe care nu il considera tocmai inspirat, desi conceptul este unul dragut, pentru ca pana la urma este vorba de a oferi si de a primi un dar. Si darurile trebuie sa fie intotdeauna primite cu bucurie.

Sa ceri sau nu un asemena dar?

O alta controversa a porinit de la faptul daca o femeie trebuie sa ceara sau nu un asemenea cadou. Si aici, parerile sunt impartite. In timp ce unele femei considera ca este firesc sa le ceara un astfel de cadou partenerilor lor, ba chiar sa le si spuna ce si-ar dori, altele spun ca nu este deloc elegant sa ii ceri un push present partenerului tau, pentru ca poate fi interpretat chiar ca un semn de materialism.

Pana la urma decizia de a cere sau de a nu cere un astfel de dar apartine fiecarei femei in parte, pentru ca ea stie cel mai bine cum se procedeaza cu darurile. Sa nu uitam ca exista familii in care barbati sunt obisnuiti sa daruiasca partenerelor lor daruri dupa ce se consulta cu ele, tocmai sa se asigure ca le vor face un dr pe gustul lor, mai ales daca este vorba despre un cadou scump.

Un aspect negativ poate fi faptul ca vorbindu-i partenerului tau de viata despre un asemena cadou ai putea sa pui presiune pe umerii lui, va trebui sa caute cadoul ideal, sa se incadreze intr-un anumit buget.

Nu numai cadourile foarte scumpe pot fi daruite

O alta controversa leagat de push present este legata de faptul ca acesta trebuie sa fie foarte scump, ceea ce poate duce putin cu gandul la materialism. Insa nu trebuie sa copiem aceasta idee de la vedetele care isi permit sa cheltuie chair si milioane de euro pentru un astfel de dar (sa o amintim pe Kim Kardashian, vedeta din SUA care a primit de la sotul ei un inel cu diamant de nu mai putin de 1 milion de dolari) si putem adapta cadoul la bugetul familie.

Astfel, in loc de un inel cu diamante partenerul ii poate darui sotiei sale un lantisor sau o bratara deloc sofisticate, insa cu o insemnatate aparte pentru a marca acest moment special. Pana la urma partenerul de viata poate sa aleaga orice cadou ii face placere, nu trebuie sa tina cont de ceea ce spune moda si nici nu trebuie sa faca un astfel de dar pentru ca trebuie. Nu trebuie sa uite ca o femeie se simte intotdeauna fericita atunci cand este apreciata de partenerul ei de viata cand acesta ii este alaturi si face totul pentru ea, ii arata cat de mult o apreciaza si o iubeste.

Un astfel de dar nu trebuie facut niciodata ca trebuie si nici pentru ca asa este moda, el trebuie sa vina intotdeauna din inima si nu trebuie sa se masoare in niciun caz dupa pret!

Cei care agreeaza ideea de push present sunt de parere ca un astfel de cadou nu poate sa fie decat binevenit. Este un mod placut de a arata apreciere proaspetei mamici, ii aduc o bucurie sufleteasca in plus, dar o va face sa se simta foare bine si din punct de vedere psihic. Pana la urma, cui nu ii place sa primeasca un cadou? Orice persoana se simte magulita atunci cand primeste un dar. Iar daca darul este venit din partea persoanei iubite, mai ales dupa un moment plin de incarcatura emotionala precum sarcina, cand femeile pot experimenta diferite stari din cauza schimbarilor hormonale care au loc in organismul femeii insarcinate, este cu atat mai frumos si mai bine primit.

Bineinteles ca un bebelus santos este cel mai frumos dar din lume, care aduce multa bucurie in orice famile, iar un dar care sa arate aprecierea proaspetei mamici nu face decat sa ii completeze bucuria. Trebuie insa sa fie daruit din suflet, sa arate recunostinta. Un astfel de cadou nu trebuie sa fie in niciun caz impus, nu trebuie sa fie daruit din cauza presiunii exercitate de societate sau pentru ca trebuie. Important este sa fie dat din inima.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri mamici nastere

Articole recomandate

Citeste si despre