Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Metronidazol, compr.

Indicatii:
Tricomoniaza vaginala si uretrala, lambliaza, dizenterie hepatica si abcese hepatice amebiene, infectii cu anaerobi.

Contraindicatii:
Metronidazolul este contraindicat la bolnavii cu discrazii sanguine (tratamentul se face sub controlul hemoleucogramei), psihoze si boli neurologice active, alergie la medicamente; se evita in primele 3 luni de sarcina si prudenta in continuare; nu se administreaza la lauze si in perioada de alaptare.

Reactii adverse:
Greata, gust metalic, limba incarcata, cefalee (relativ frecvent), diaree, uscaciunea gurii, neplacere epigastrica, varsaturi, arsuri vaginale, eruptii cutanate, ameteli, somnolenta, leucopenie trecatoare (rareori); febra, congestie nazala, disurie, scaderea libidoului, polinevrita, vertij, ataxie, convulsii (foarte rar).

Compozitie:
Comprimate orale continand metronidazol 250 mg.

Actiune:
Chimioterapic activ fata de Trichomonas vaginalis, Lamblia intestinalis, Entamoeba hystolitica si bacterii anaerobe.

Administrare:
in trichomoniaza, la adulti, oral (dupa mese), cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile; tratamentul partenerului este obligatoriu pentru a evita reinfectarea; in caz de esec se poate repeta cura dupa 4-6 saptamani. in lambliaza, la adulti, cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, 7-10 zile; la copiii de 2-5 ani, cate 1/2 comprimat de 3 ori pe zi; la cei de 5-10 ani, cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, 7-10 zile. in amebiaza, la adulti, 2-3 comprimate de 3 ori pe zi, 5-10 zile; la copii 35-50 mg /kg pe zi, fractionat in 3 doze, timp de 10 zile. in infectiile cu anaerobi, la adulti, cate 2-3 comprimate la fiecare 8 ore, 7-10 zile.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z