Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Grandaxin, compr.

Indicatii:
in psihiatrie: tulburari vegetative, anxietate, lipsa de motivatie, oboseala, apatie, nevroze, depresie reactiva, neurastenie, neurastenie sexuala. in medicina interna: pentru ameliorarea simpto-melor nevrotice secundare care insotesc boli primare de diverse etiologii (angina pectorala, pseudoangina). in ginecologie: pentru amendarea simptomelor produse de tulburarile de climacteriu, in asociere cu agenti hormonali sau in administrare unica. in cadrul sindromului de abstinenta la alcoolici pentru a reduce simptomele vegetative si agitatia din stadiile de predelir si delir. in neurologie: la pacientii cu miastenia gravis, miopatie, neuropatie, atrofie musculara la care este contraindicata administrarea anxioliticelor musculo-relaxante.

Contraindicatii:
Psihopatii agresive. Nu se recomanda in primele trei luni de sarcina.

Reactii adverse:
Greturi, dureri epigastrice, rash, rar hiper-activitate, agresivitate care dispar de obicei odata cu scaderea dozelor. Tulburari de somn care pot fi evitate prin administrarea ultimei doze zilnice inainte de ora 17.

Actiune:
Tofisopamul este un derivat de 2,3 benzo-diazepina care difera de grupul benzodiazepinelor din punctul de vedere al structurii chimice si al proprietatilor farmacologice. S-a dovedit a fi un agent anxiolitic eficace care nu poseda efectul sedativ al benzodiazepinelor. Datorita absentei actiunii musculo-relaxante este util pentru administrarea la pacientii cu afectiuni neuro-musculare. Administrat in doze terapeutice, tofisopamul nu potenteaza efectul alcoolului. Nu prezinta efect cardiodepresiv. Nu s-a inregistrat dependenta nici chiar in terapia de lunga durata. Datorita proprie-tatilor non sedative, tofisopamul este un ideal agent anxiolitic de zi.

Administrare:
Doza uzuala pentru adulti este de 1-2 tablete de 1-3 ori pe zi (50 ? 300 mg/zi ).
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z