Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Diclofenac, supozozitoare

Indicatii:
Poliartrita reumatoida. Spondilartrita anchilopoetica. Artroze. Reumatismul extraarticular. Criza de guta. Dureri posttraumatice. Inflamatiile aparute postoperator.

Contraindicatii:
La pacientii carora diclofenacul, acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare care inhiba prostaglandin sinteza le provoaca reactii alergice manifestate prin crize acute de astm, urticarie, rinita alergica. Rectita si hemoragie rectala recenta. Insuficienta renala sau hepatica grava.

Precautii:
Se va administra cu prudenta la persoanele in varsta si la cele cu insuficienta renala. Se va evita administrarea in ultimele 3 luni de sarcina. Nu se administreaza copiilor mai mici de un an. Nu se recomanda administrarea la pacientii cu ulcer gastroduodenal evolutiv.

Reactii adverse:
Prurit anal, senzatie de arsura. Hemoragie gastrointestinala, ulcer gastric cu sau fara hemoragie. Cefalee, ameteli, rareori somnolenta. Reactii alergice: eruptii cutanate, urticarie. Cresterea tranzitorie a transaminazelor. S-au semnalat cazuri de insuficienta renala acuta. Utilizarea indelungata poate provoca pusee hipertensive.

Compozitie:
100 mg diclofenac sodic/supozitor.

Actiune:
Diclofenacul este un antiinflamator nesteroidian, derivat al acidului fenilacetic, din grupa acizilor aril-carboxilici. Are efecte antiinflamatorii, analgezice si antipiretice, actionand prin inhibarea biosintezei prostaglandinelor.

Administrare:
Rectal, un supozitor seara la culcare. in cazurile severe se pot administra concomitent si forme orale de diclofenac, dar numai pana la o doza maxima de 150 mg/zi.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z