Cartea junglei, Andreea si Disney

/ / Modificat: 2012-06-14
Cartea junglei, Andreea si Disney

Andreea Bunea a pictat la sfarsitul lui mai camera pe care castigatoarea de la concursul "Redescopera magia copilariei!" o pregatea pentru bebelusul ei, care trebuie sa se nasca in luna octombrie a acestui an. Concursul a fost organizat de Copilul.ro, impreuna cu Disney Junior, iar premiul cel mare era o pictura pe perete cu personaje Disney. Pictura urma sa o realizeze andreuk, prietena noastra draga si talentata...sau mai bine zis Andreea Bunea. Cea care transforma camere banale in adevarate bucurii si evadari, cea care realizeaza pereti de poveste...

Sa vedem care a fost povestea camerei Cartea Junglei, asa cum ne-a fost ea povestita de catre adi_eva, castigatoarea concursului:

cartea_junglei1

„Initial am ezitat sa ma inscriu in acest concurs, gandindu-ma ca poate premiul cel mare este mai potrivit unei mamici din comunitate care are deja un copilas acasa, al meu fiind momentan in burtica. In plus, nici nu am prea mult talent la povestit.

Mi-am spus, insa, ca nu am nimic de pierdut si ca, daca nu voi castiga premiul cel mare, pictura realizata de Andreea, am sanse sa castig unul din celelalte premii, cele 10 jucarii de plus cu personaje celebre Disney. As fi avut astfel o surpriza in avans pentru bebelusul meu ce va veni pe lume in luna octombrie.

Tematica concursului consta in povestirea primei amintiri legata de personajele Disney, care erau personajele cu care ma identificam in copilarie si de ce. Am narat prima mea amintire, cea mai frumoasa de altfel, legata de filmul de desene animate "Cartea Junglei"; am trecut si prin celelalte puncte pe care trebuia sa le ating in concurs, iar la sfarsitul lunii aprilie am aflat ca am castigat chiar premiul cel mare, cel pe care, evident mi-l doream cel mai mult!

cartea_junglei_intermediar

Am asteptat sa treaca Sabatorile de Pasti, am chemat ajutor ca sa pregatim inainte peretii camerei, zugravindu-i in alb, dupa care au inceput emotiile. Intre timp, am luat legatura cu Andreea care ne-a intrebat daca bebe va fi fata sau baiat si la ce tema ne-am gandit.

In acel moment, doctorul ne spusese ca bebelusul s-ar putea sa fie beietel, insa cum nu era sigur si  speram ca pe viitor sa vina si o a doua minune in viata noastra, am hotarat pictura pe care o va realiza Andreea sa auba o tonalitate neutra, care sa se potriveasca atat pentru fetite cat si pentru baietei.

Initial ne-am gandit sa alegem o imagine din Winnie the Pooth, insa sotul nu era prea impacat cu ideea si intr-o doara a zis: "crezi ca Andreea ar putea sa ne picteze ceva cu Cartea Junglei? Tot este prima ta amintire legata de personajele Disney!".

Pe loc am stiut ca asta vreau si am intrebat-o pe Andreea daca ar putea sa picteze scene din Cartea junglei. Bineinteles ca Andreea a fost de acord, aceasta tematica fiind o provocare, ceva nou pentru ea.

cartea_junglei_final

In “ziua cea mare” ne-a aratat o poza cu o imagine din Cartea Junglei, am acceptat-o din prima clipa  pentru ca mie oricum mi-ar fi placut in egala masura toate picturile cu aceste personaje. Desenul avea sa fie destul de complex, insa Andreea s-a descurcat de minune. Intai a schitat totul in creion si asta incredibil de repede, mult mai repede decat ma asteptam eu. Apoi a aplicat una cate una si culorile, simple sau combinate, folosind pensule de diverse marimi, buretei, etc.

Singurul meu rol a fost acela de a imortaliza momentul si munca ei prin fotografii, eu fiind total straina de talentul de a picta. Bebelusul meu a simtit toata emotia si bucuria mea, astfel ca in cele doua zile in care Andreea ne-a pictat peretele, a fost cel mai activ de pana in acel moment, a trait clipa alaturi de mine!
A doua zi, pe seara, desi era obosita, Andreea nu a incheiat pictura pana cand nu au fost trasate si ultimele contururi, pana ce nu a fost multumita de fiecare personaj in parte, de toti copaceii, de rau, cascada si de plante. Totul trebuia sa arate perfect!

Am mai facut cateva poze cu pictura finala si am devenit doi parinti care ii vor oferi copilasului lor nu o banala camera dintr-un apartament intr-un bloc la etajul 9, ci ii vor oferi o poveste. Bebelusul nostru va sti sa ne indice care este ursul, maimuta, copacul, bananierul.

Senzatia? Ca te afli acolo, intr-o jungla adevarata! Si credeti-ma, puteam lipi "n" stickere/colante cu diverse personaje, nu ar fi avut cum sa iasa asa cum este acum. Ar fi fost imposibil, pentru ca pictura are in plus munca, daruirea, dragostea Andreei, care parca au insufletit frumosele personaje Disney!

cartea_junglei_rares

Avem cu adevarat senzatia ca suntem prietenii lui Mogly, fanii lui Baloo si ca maimutica si Baghera sunt alaturi de noi in fiecare moment! Este o experienta pe care trebuie sa o incercati si voi!

Multumim Andreea! Multumim Disney!”

Iar noi iti multumim tie, adi_eva, pentru poveste! Si ne bucuram mult, mult pentru Rares! (asa am auzit noi...ca un Rares urmeaza sa vina la voi in octombrie...)

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste Comunitatea copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre