"Acum sunt si eu parinte, dar mereu voi avea nevoie de tine, mama!". Scrisoarea emotionanta a unei mame

/ / Modificat: 2023-07-02

Cand devii parinte prioritatile ti se schimba brusc si, ca mama, cel mai important pentru tine incepe sa fie sa iti stii copiii bine si in siguranta. Nu ar trebui sa uiti, insa, niciodata sa ii dai macar din cand in cand un telefon propriei tale mame, chiar daca poate uneori te oboseste cu sfaturile si intrebarile ei, chiar daca iti pare ca are opinii sau idei depasite, chiar daca simti ca tu stii mereu ce e cel mai bine pentru familia ta. Nu ai fi fost femeia care esti azi fara mama ta!

Citeste in continuare scrisoarea pentru mama a unei femei care este, la randul sau, mama. Multe femei se regasesc in ea iar daca o faci si tu, arata-i-o si mamei tale, daca nu gasesti alte cuvinte mai potrivite pentru a-i spune cat e de importanta pentru tine:

„Au trecut anii, mama, iar timpul nu asteapta pe nimeni. Au trecut anii si nu ti-am spus niciodata ca iti multumesc. Au trecut anii si sunt si eu mama la randul meu si poate nu vorbim cat de des mi-as dori si, cu siguranta, nu cat de des ti-ai dori tu. M-ai invatat mereu ca familia e pe primul loc si am facut asta, mama, doar ca uneori as vrea sa am vreme sa uit putin lectia asta si sa iti acord si tie mai mult timp, chiar daca familia mea principala sunt acum copiii mei. Stiu ca m-ai certa pentru ca spun ca as vrea sa uit de ei pret de cateva ore, sa pot sta cu tine ca atunci cand eram mica. Dar sa stii ca, desi acum sunt mare, desi acum pe mine ma striga mereu cineva «mama», sunt multe momente in care simt ca am nevoie de tine, de invataturile tale, de imbratisarea ta. Am nevoie chiar sa ma si certi, mama, cand nu mi-am facut timp sa mananc, cand ma culc prea tarziu, cand umblu cu parul nearanjat sau cand in casa e haos. Pentru ca stiu ca m-ai iubit mereu, inca dinainte sa ma nasc, pentru ca tu m-ai invatat tot ce stiu si pentru ca tu m-ai facut femeia care sunt azi.

Nici nu stiu, mama, daca ti-am multumit vreodata pentru toate sacrificiile tale, pentru ca m-ai ghidat cum ai stiut mai bine prin viata. Nu stiu daca ti-am multumit pentru ca ai crezut in mine chiar si atunci cand eu nu o faceam sau pentru dragostea ta neconditionata.

Si as mai vrea sa iti spun ceva: iarta-ma ca ma suparam mereu si iti raspundeam, poate, urat atunci cand imi spuneai ca voi intelege anumite lucruri doar cand voi avea copii. Ai avut dreptate, mama! Sunt atatea lucruri pe care nu le intelegeam, pe care nu le concepeam si de care acum ma lovesc si eu uneori, fiind mama la randul meu.

Iti multumesc pentru curajul cu care m-ai crescut, pentru dedicarea ta si, chiar daca nu am gandit mereu asa, chiar daca ti-am spus uneori lucruri care te-au durut, sa stii ca acum inteleg. Acum inteleg, mama, si sunt recunoscatoare pentru grija si pentru griji, pentru ca ai vorbit cu mine si cand refuzam sa te ascult, pentru sfaturile pe care mi le-ai dat chiar si cand ti-am raspuns la ele cu furie sau chiar cu nepasare uneori.

Stiu acum ca totul venea din cea mai sincera iubire care poate exista vreodata si sper ca voi sti si eu, la randul meu, sa fiu pentru copiii mei o mama la fel de buna cum mi-ai fost tu mie!”

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste Poveste de viata Mama

Articole recomandate

Citeste si despre