Interviu emotionant: Cum am devenit mamica de gemene, cand nu mai aveam nicio speranta

/ / Modificat: 2020-09-11
Interviu emotionant: Cum am devenit mamica de gemene, cand nu mai aveam nicio speranta

Visul de a deveni parinti s-a indeplinit pentru un cuplu din Romania care a incercat din rasputeri sa aiba copii dupa numeroase fertilizari in Bucuresti si Ungaria. Visul lor a devenit realitate la clinica Biotexcom din Ucraina, numita si "uterul Europei". Un interviu emotionat al unui cuplu roman, care dupa ce a apelat la serviciile clinicii din Kiev a plecat acasa, in Romania, cu cea mai mare bucurie in suflet: fericirea a fost chiar la dublu, caci acum sunt parinti de gemene. Iata mai jos interviul: 

M – mama

T – tata

R – reporter

(M) – Buna seara! Suntem foarte bucurosi, plecam acasa cu fetita noastra, cea de-a doua fetita. Prima este plecata de o luna de zile in tara, emotii sunt…

( R ) - Ai emotii, sper, de bucurie ca pleci acasa?

(M) – Da...

( R ) - Maine este ultima zi petrecuta in Ucraina. Mergeti la ambasada sa faceti actele si mi-as dori sa stiu ce emotii aveti la momentul cand ati ajuns la un sfarsit cu…?

( M ) - Firma Biotex

( R ) - Cu Biotex, da, cu clinica Biotex

( M ) - Buna seara! Suntem foarte fericiti si foarte multumiti de colaborarea cu Biotex. Maine mergem la ambasada pentru acte si maine chiar parasim Kiev-ul si Ucraina, ne luam la revedere, suntem foarte fericiti, emotionati

( R ) - Ati mai facut incercari de mama surogat sau fertilizari in vitro pana sa ajungeti la Biotexcom?

( M ) - Fertilizari in vitro am inceput acum 7 ani. Prima fertilizare am facut-o in Bucuresti. Chiar primele trei au fost facute in Bucuresti fara succes, dupa care au urmat 3 fertilizari la Istanbul si 2-3 fertilizari in Ungaria, 2 in Ungaria. Din pacate, toate fara niciun rezultat pozitiv. Chiar Beta HCG-ul 0. Dupa care ne-am hotarat sa luam o mama surogat din Romania avand niste ovocite inghetate din prima fertilizare. A fost un esec total. Mama surogat nu a fost de incredere si un medic din Bucuresti la care mergeam ne-a sfatuit sa venim in Ucraina, la Kiev, la firma Biotex. La inceput am fost putin reticenti, nu stiam ce se intampla, am intrebat-o pe doamna doctor “Doamna doctor, dar sigur stiti cupluri care s-au intors din Kiev cu copii?”

Si mi-a zis ca stie cel putin 5-6 cupluri care s-au intors cu copii frumosi, sanatosi si foarte fericiti acasa. Asa am intrat pe site-ul firmei Biotex, ne-am inscris, am primit raspuns in aceeasi zi, ne-a sunat o doamna foarte draguta si amabila, am discutat cu dansa aproape vreo ora la telefon, ne-a explicat toate detaliile, ne-a cerut documente si la 2-3 saptamani am facut prima vizita la Kiev unde am si semnat contractul, ne-am intalnit cu cateva...2 sau 3 familii de romani care erau chiar foarte fericiti si incantati si ne-au spus sa avem incredere in Biotex ca totul va fi bine si am inceput programul cu mama surogat.

( R ) - Ati ramas din prima insarcinata? Sau ati avut mai multe incercari pana a fost Beta HCG pozitiv?

( M ) - A doua incercare sau a treia

( R ) - Stiu ca aveti gemeni, este un copil deja plecat acasa

( M ) - Da, copiii ...2 fetite...nasterea  a fost prematura la 29 de saptamani, una dintre fetite s-a recuperat foarte bine, de aceea se afla si in Romania acasa, cea de-a doua, aici prezenta, am avut ceva probleme cu ea, cu intestinul, dar totul este ok acum. Biotex si fetele: coordonatoarea si traducatoarea, doua fete super dragute, ne-au ajutat, ne-au sfatuit cu medicamente din afara aduse din Austria.

( R ) - Spuneti cateva cuvinte cum a fost la ambasada, pentru celelalte cupluri care au apelat la mama surogat. Cum a fost la ambasada cand ati perfectat actele?

( M ) - Certificatul de nastere, a fost foarte simplu, ne-am dus la starea civila, in Romania aici, nu stiu in Ucraina, cred ca tot starea civila, maxim 30 minute, a mers cineva din partea Biotex-ului cu noi, ne-au ajutat, certificatul de nastere a fost in limba ucraineana, noi ca si parinti trecuti, mama surogat nu a avut nicio legatura dupa care Biotex-ul s-a ocupat de traducerea si legalizarea actelor, ne-am inscris online pentru ambasada, a doua zi am primit raspuns ca ne asteapta la ora 11-12, o ora anume, ne-am dus si ni s-a emis un certificat de nastere in limba romana pe modelul celui din Romania in care parintii suntem trecuti doar noi. Si la ambasada maxim 30 minute, hai sa zic 45 minute a durat tot. Timp in care n-am avut emotii, n-am avut niciun pic de stres, totul a decurs foarte bine.

( R ) - Pentru celelalte cupluri care nu au copii, dumnevoastra le doriti sau le-ati recomanda clinica asta  pentru a-si indeplini dorinta?

( M ) - Cu mare drag recomandam. O sa fie foarte incantati, foarte fericiti, o sa plece acasa cu 1-2 copii, sanatosi, fericiti si frumosi.

( R ) - Ce sfaturi ati da pentru celelalte cupluri care doresc sa apeleze la mama surogat? Pentru ca dumneavoastra deja ati trecut prin toate etapele. Ce trebuie sa stie sau sa se astepte cuplurile?

( M ) - Sa aiba foarte multa rabdare, foarte foarte multa rabdare ca pana la urma totul se rezolva cu bine  si sfatul meu sincer este cat mai tineri sa veniti la Biotex, nu peste 40 de ani.

( R ) - Mai va intoarceti la Biotex dupa un baiat?

( M ) - Nu stiu, am discutat si varianta aceasta pentru la anul poate ne vom intoarce dupa un baiat, sotul meu isi doreste mult, dar sa ajung acasa sa vad cum e cu 2 fete impreuna, cat de greu este si poate la anul , cine stie, ne intalnim. 

( T ) - Suntem bucurosi ca am avut onoarea sa apelam la clinica Biotex, este o clinica de incredere, recomandam din toata inima.

Biotexcom

Articole recomandate

Citeste si despre