Grupa de sange, indicator al fertilitatii la femei

/ / Modificat: 2011-11-28
Grupa de sange, indicator al fertilitatii la femei

Grupa de sange poate prezice cat de fertila esti si care-ti sunt sansele de a concepe un copil in viitor. Asa sustin specialistii, care au demonstrat ca unele grupe de sange sunt mai "prietenoase" cu conceptia decat altele. Descopera cele mai fertile grupe si cele care iti ameninta fertilitatea!


Dupa ce astrele, lumina si fazele lunii si-au spus cuvantul in ceea ce priveste fertilitatea, a venit randul grupelor de sange sa fie analizate si sa deconspire informatii pretioase cu privire la sansele de a concepe un bebe.

Grupa 0 - cea mai putin fertila

Grupa de sange 0 pare sa fie cea care ameninta fertilitatea femeilor. Daca ai aceasta grupa, atunci esti expusa unui risc de 2 ori mai mare de a avea rezerve diminuate de ovule sanatoase in ovare decat femeile care au alte grupe.

Cercetatorii au studiat mai multe femei sub 45 de ani cu grupa de sange 0. Acestora li s-a masurat nivelul hormonului reproductiv foliculostimulant (FSH) si s-a constatat ca sunt mai putin fertile. Explicatia consta ca rezultatele analizelor acestor au aratat un nivel mai mare de 10 de FSH in organism. Nivelurile peste 10 sunt asociate cu rezerve scazute de ovule sanatoase si cu infertilitatea.

Pe langa masurarea nivelului acestui hormon in organism, specialistii au facut si alte investigatii si au luat in considerare si alti factori legati de varsta, index al masei corporale etc.

Grupele de sange A si AB - considerate mai fertile

Grupele de sange A si AB sunt considerate mai fertile prin prisma faptului ca rezultatele testelor pentru depistarea hormonului de stimulare foliculara (FSH) au iesit sub nivelul 10. Conform metodei depistarii hormonului foliculostimulant ca indicator al fertilitatii, inseamna ca ele sunt mai fertile decat alte femei.

Cercetatorii sustin ca descoperirea este uimitoare si ca ar putea avea un impact major asupra abordarii problemelor de fertilitate in viitor. Tot ei sunt de parere ca mai trebuie facute cercetari in aceasta problema si gasite si alte puncte de reper pentru separarea acestor grupe in grupe fertile si non-fertile.

Ei sustin ca metoda depistarii hormonului foliculostimulant nu este una dintre cele mai precise metode de masurare a fertilitatii. In opinia lor, masurarea hormonului anti-Mullerian este un indicator mai precis al rezervei ovariene si al sanselor de conceptie pe termen lung.

Este cazul ca femeile cu grupa de sange 0 sa isi faca griji in privinta fertilitatii?

Medicii sunt de parere ca studiul nu este suficient de avansat pentru a te ingrijora daca ai grupa de sange 0. In plus, ei sustin ca grupa de sange, ca indicator al fertilitatii, este doar o mica parte din ansamblul factorilor care stau la baza fertilitatii tale.

Sfatul lor este sa incerci sa faci copii cat mai devreme. Daca rezerva ovariana este mai mica, asa cum sustin studiile pana acum, este recomandat sa iti iei masuri de precautie. Inseamna ca la fiecare ciclu menstrual in care nu ramai insarcinata elimini un ovul sanatos prin menstruatie, iar rezerva incepe sa se diminueze treptat. Daca teoria este valabila, atunci vei ramane fara ovule sanatoase mai repede decat alte femei care intra la menopauza (la 45 de ani). Este mai prudent si in folosul organismului tau sa incerci sa faci copii pana la 30 de ani.

In rest, incearca sa ai grija la dieta, expunerea la poluare si la stilul de viata pe care il duci. Fa-ti toate analizele medicale inainte de a incerca sa concepi si pune-ti la punct corpul pentru a deveni mama.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concepere bebelusi Fertilitate femei Infertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre