Cand voi putea ramane insarcinata?

/ / Modificat: 2011-09-19
Cand voi putea ramane insarcinata?
Intrebare:

- De cand am lasat anticonceptionalele (RIGEVIDON) in 8 octombrie 2006 am menstruatii foarte dese si de lunga durata. Toate testele si analizele pe care le-am facut indica ca nu am nimic din punct de vedere ginecologic si medicii imi spun ca aceasta dereglare este normala. Mi-au recomandat sa iau fier. Eu imi doresc foarte mult sa fac un copil. Cand voi putea ramane insarcinata?

Raspuns:




 

Chiar daca afirmati ca din punct de vedere ginecologic nu vi s-a determinat vreo afectiune, prezenta simptomatologiei descrise semnifica existenta unei afectari a functionalitatii aparatului reproducator.

Din moment ce aceste meno-metroragi au aparut dupa incetarea administrari produselor anticonceptionale, cel mai probabil, cauza existentei lor este o tulburare hormonala.

Administrarea unui supliment de fier are menirea de a preveni sau corecta o eventuala anemie feripriva cauzata de pierderile din ultima perioada insa nu vor inlatura cauza acestor sangerari.

Daca intr-adevar examenul ginecologic cat si investigatiile paraclinice (examen papanicolau, ecografie chiuretaj uterin biopsic etc. ) nu determina existenta vreunei modificari patologice, va recomand un consult endocrinologic, luandu-se in discutie reintroducerea medicatiei anticonceptionale, cel putin pentru o vreme.

Pentru a stabili o conduita terapeutica in privinta fertilitatii dumneavoastra va recomand sa va adresati unei clinici specializate in infertilitatea de cuplu si reproducere umana asistata.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


  • Detalii specialist

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre