Sarcina si menstra in primele 2 luni

Intrebare:

- Poate o femeie sa ramana insarcinata si sa aibe ciclu menstrual in primele 2 luni?

Raspuns:


 

In mod obisnuit starea de graviditate se caracterizeaza prin disparitia menstruatiilor (amenoree), dar este posibil ca in primele luni de sarcina sa mai persiste una-doua sangerari menstruale, insa acest este destul de rar. Asa-zisele menstruatii din timpul sarcinii, rezulta de cele mai multe ori, dintr-un calcul gresit al ultimei menstruatii si a datei probabile a nasterii.

Dar sangerarile din timpul unei sarcini trebuie sa constituie un semnal de alarma (nu puteti fi sigura ca sangerarea dumneavoastra este menstruatie), putand fi un semn al unor afectiuni grave: avort in curs, o sarcina extrauterina, o dezlipire de placenta sau o afectiune non-obstetricala asociata sarcinii (fibrom uterin, neoplasm de col etc. ). in functie de aspectul si cantitatea sangerarii (metroragiei), modalitatea de aparitie si simptomatologia asociata (dureri abdominale, stare generala alterata etc.) aceste sangerari trebuie investigate de catre un medic specialist obstetrician.


Astfel, la orice sangerare aparuta in timpul sarcinii este recomandat sa va prezentati de urgenta la medicul obstetrician care va monitorizeaza evolutia sarcinii, pentru a se investiga cauzele acestei sangerari. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu
< /font>

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul