5 subiecte esentiale de discutat cu partenerul inainte de sarcina

/ / Modificat: 2011-11-10
5 subiecte esentiale de discutat cu partenerul inainte de sarcina

Decizia de a avea un copil trebuie sa fie luata in cuplu. Este important sa va doriti amandoi acest lucru, dar pe langa entuziasmul si bucuria caracteristice planificarii unui bebe, dar si a viziunii minunate asupra vietii de parinti, mai exista cateva probleme care trebuie discutate si puse la punct inainte de a concepe bebelusul!

Impartirea responsabilitilor

Nu poti face un plan amanuntit inainte de a fi pus in fata faptului implinit, dar discutia despre impartirea responsabilitatilor sau despre care este viziunea fiecaruia dintre voi cu privire la cine si cum trebuie sa aiba grija de cel mic este foarte importanta.

Este momentul in care ai putea descoperi ca viitorul tatic are preconceptii legate de asta, fiind de parere ca femeile sunt cele care trebuie sa aiba grija exclusiv de bebelusi sau poti descoperi in partenerul tau un tatic desavarsit, care abia asteapta sa schimbe scutece si sa faca cu randul pentru a-l hrani pe timpul noptii.

Situatia financiara

In mod cert, sarcina si nasterea unui bebe, dar si cresterea lui presupun o multime de cheltuieli, care trebuie dezbatute inainte de a ramane insarcinata.

Chiar daca acest subiect nu pare relevant in decizia de a avea un copil, se dovedeste a fi esential in asigurarea unui mediu stabil si armonios de crestere si ingrijire a copilului.

Nu trebuie sa puneti la punct totul pana la ultimul detaliu, ci sa va faceti o idee in mare despre care ar fi costurile si ce venituri v-ar trebui pentru a face fata din punct de vedere financiar.

Spatiul locativ

Nu are o foarte mare importanta unde stati atata timp cat va iubiti si va intelegeti. Este foarte adevarat. Insa orice copil trebuie sa creasca intr-un loc stabil, curat si ingrijit si trebuie sa aiba suficient spatiu pentru a creste si a se dezvolta.

Foto: sheknows.com

Mutarile frecvente nu sunt indicate. Pe langa faptul ca pun o cantitate semnficativa de stres pe umerii vostri, pot traumatiza copilul si ii pot afecta dezvoltarea. Copilul nu isi mai poate face prieteni stabili si poate deveni o persoana solitara.

Nici spatiile foarte aglomerate, cu multe persoane intr-o casa foarte mica, nu sunt favorabile cresterii armonioase a unui prichindel. Il priveaza de dreptul la intimitate si nu isi gaseste locul in casa.

Colectarea celulelor stem

Colectarea si depunerea in banca a celulelor stem este o problema actuala luata in considerare de cei mai multi parinti. Celulele recoltate la nastere sunt garantia unei vieti sanatoase, pentru ca acestea sunt un leac pentru unele dintre cele mai periculoase boli la care ar putea fi predispus copilul de-a lungul vietii.

Procesul de recoltare si depozitare intr-o banca avizata este destul de de costisitor. Cele mai mari cheltuieli sunt la nastere, la momentul recoltarii. Pastrarea lor intr-o banca de celule stem se plateste anual, iar taxa nu este foarte mare.

Este important sa dezbateti optiunea inainte de a ramane insarcinata si sa vedeti care sunt posibilitatile in acest sens.

Concediul de maternitate/paternitate

Taticii sunt la fel de avizati si capabili ca mamicile sa isi ia concediu de paternitate si sa aiba grija de bebe in locul lor.

Nu mai esti obligata sa stai tu cu bebelusul dupa nastere. Legea permite astazi taticului sa te inlocuiasca in acest concediu si sa preia atributiile tale cu aceleasi beneficii.

Vorbiti despre cum este mai bine sa faceti, cine este mai in masura sa il ingrijeasca, dar si despre avantajele financiare ale unei astfel de decizii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comunicare cuplu Concepere bebelusi Responsabilitati parinti Recoltare celule stem Discutie bebelus partener

Articole recomandate

Citeste si despre