Avantaje si dezavantaje ale kitului de ovulatie

/ / Modificat: 2014-08-08
Avantaje si dezavantaje ale kitului de ovulatie

Kitul de ovulatie este folosit de multe cupluri care incearca sa conceapa un copil, datorita faptului ca este mai precis in identificarea zilelor fertile decat alte dispozitive. Chiar daca este convenabil si usor de folosit, el functioneaza doar in anumite conditii.

Iata care sunt cateva dintre avantajele si dezavantajele kitului de predictie a ovulatiei!

Avantaje ale folosirii kitului de ovulatie

Este mai eficient si precis

Utilizarea corecta a kitului ii creste eficienta cu pana la 97% si te ajuta sa iti identifici zilele fertile mult mai rapid si sigur.

Este convenabil

Spre deosebire de alte dispozitive care ajuta la depistarea ovulatiei, kiturile sunt mai convenabile, deoarece se folosesc doar spre mijlocul ciclului menstrual, cand se apropie zilele fertile.

Termometrele pentru masurarea temperaturii bazale necesita monitorizarea zilnica si masurarea diferentelor de temperatura de la o zi la alta.

Un astfel de kit iti este folositor pentru o perioada de cel putin 3 luni, ceea ce inseamna ca nu presupune cheltuieli lunare.

Este usor de procurat

Kiturile de ovulatie se gasesc la orice farmacie. Nu exista tara care sa nu aiba in farmacii astfel de dispozitive de identificat ovulatia. Asadar, poti intra in posesia lui de oriunde te-ai afla.

Este foarte usor de folosit

Nu trebuie sa ai cunostinte medicale sau sa te pricepi prea tare sa folosesti un astfel de kit.

Metoda de folosire este asemanatoare cu cea a testelor de sarcina. Se picura urina peste instrumentul (asemanator unui test de sarcina) care masoara nivelul de hormon luteinizat si se asteapta aproximativ 5 minute. Ovulatia apare atunci cand creste nivelul de LH.

Dezavantaje ale kitului de ovulatie

Nu prezice neaparat ovulatia

Kitul ajuta doar la identificarea nivelului de hormon luteinizat din urina. Este adevarat ca aceasta crestere corespunde perioadei de ovulatie dintr-un ciclu menstrual.

Exista insa riscul ca nivelul LH sa creasca, iar imediat dupa aceea, foliculul sa nu elibereze ovulul (conditie numita sindromul foliculului luteinizat nerupt). Situatiile de acest gen sunt foarte rare, dar trebuie luate in considerare.

Nu indica si daca mucusul este receptiv la sperma

Degeaba apare ovulatia, adica ovarele elibereaza ovulul, daca mucusul cervical de la baza uterului nu este receptiv la spermatozoizi.

In timpul perioadei fertile, mucusul trebuie sa aiba o consistenta clara si flexibila, astfel incat sa favorizeze acapararea spermatozoizilor, pentru a-i conduce la locul fecundarii.

Este ineficient daca iei medicamente pentru fertilitate

Nu este indicat sa folosesti kitul de fertilitate daca urmezi un tratament medicamentos pentru fertilitate.

Medicatia pentru fertilitate poate interfera si da peste cap nivelul hormonului luteinizat in timpul ciclului menstrual. Rezultatele obtinute la testarea urinei prin kitul de ovulatie devin, in acest caz, neconcludente.

Nu se poate folosi daca ai peste 40 de ani

Majoritatea femeilor peste 40 de ani prezinta un nivel crescut de LH, indiferent de faza ciclului menstrual in care se afla.

Avand in vedere ca testele din kitul de predictie a ovulatiei se bazeaza pe testarea acestui hormon in organism, metoda este ineficienta si trebuie luate alte masuri pentru depistarea ovulatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Kit predictie ovulatie Identificare ovulatie Fertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre