Metode naturiste pentru reglarea menstruatiei

/ / Modificat: 2013-05-10
Metode naturiste pentru reglarea menstruatiei

Metodele naturiste pentru reglarea menstruatiei sunt un ajutor terapeutic sigur si eficient pentru femeile care sufera de probleme si afectiuni care deregleaza ciclul menstrual si, odata cu el, momentul aparitiei menstrei. Dereglarile menstruatiei reprezinta o cauza a inferitilitatii la femei.

Descopera cateva tratamente naturale sigure care te ajuta sa ai un ciclu menstrual regulat si iti redau fertilitatea si sansa de a concepe un bebe!

Scortisoara

Sub forma de baton sau pulbere, scortisoara este eficienta in tratarea dereglarilor menstruale, insa pentru a da rezultate, este important sa fie consumata in cantitati destul de mari, zilnic.

Specialistii recomanda consumul a 1-3 linguri de scortisoara la fiecare masa a zilei. Rezultatele nu apar imediat, insa dupa 3 luni, femeile care sufera de astfel de dereglari pot observa o imbunatatire in ciclul lor menstrual.  

Otet din cidru de mere

Otetul din cidru de mere este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste contra dereglarilor menstruatiei, insa este nevoie de rabdare si timp pentru obtinerea primelor rezultate. Otetul stimuleaza productia de insulina in organism si scade nivelul glucozei din sange.

Rezistenta la insulina favorizeaza aparitia sindromului ovarelor polichistice, una dintre cauzele dereglarii menstruatiei. Se administreaza 1-2 lingurite de otet inainte de una dintre mese, insa rezultatele si schimbarile in ciclul menstrual apar intre 1 si 6 luni de la prima administrare.

Coada soricelului

Coada soricelului este o planta cu puternice efecte asupra sporirii fertilitatii si tratarii afectiunilor care determina aparitia dezechilibrelor hormonale ce stau la baza dereglarii menstruale.

oligomenoree_tratamente_naturiste_tulburare_ciclu_menstrual

Ceaiul sau infuzia facuta din aceasta planta combate infectiile si problemele de la nivelul aparatului reproducator care afecteaza ciclul menstrual si regleaza menstruatia.

Patrunjel

Patrunjelul este un remediu naturist puternic pentru reglarea menstruatiei si a ciclului. Consumat din plin in alimentatie, dar si sub forma de ceai, decoct sau fiertura, patrunjelul are puteri vindecatoare asupra afectiunilor care deregleaza ciclul si afecteaza sistemul reproducator al femeilor.

Pentru rezultate mai bune si rapide, specialistii recomanda consumul a 1-2 cani de fiertura de patrunjel.

Cretisoara

Cretisoara este o alta planta cu efecte vindecatoare asupra ciclului menstrual neregulat. Nu se administreaza sub forma de ceai sau fiertura, ci de pulbere. Pentru reglarea menstruatiei si a ciclului menstrual se recomanda administrarea a 1 g de pulbere proaspat macinata de cretisoara, de 4 ori pe zi.

Pulberea nu se adauga in alimente sau apa, ci se pune sub limba si se inghite treptat. Dupa ce a fost ingerata intreaga cantitate de pulbere, se recomanda consumul unei mici cantitati de apa.

Cretisoara reda tonusul muscular la nivelul uterului, diminueaza simptomele sindromului premenstrual si reduce menstruatia abundenta.  

Mai cunosti si alte remedii naturiste pentru reglarea menstuatiei sau a ciclului menstrual? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dereglare ciclu menstrual Ciclu menstrual

Articole recomandate

Citeste si despre