Prima vizita la specialistul in infertilitate

/ / Modificat: 2014-01-29
Prima vizita la specialistul in infertilitate

infertilitate_sarcina_tratament

Daca ai probleme de fertilitate este foarte important sa mergi la un medic specialist foarte bun. Tratarea infertilitatii poate fi un proces lung si plin de frustrari, atat pentru tine, cat si pentru personalul medical. Este astfel foarte important sa existe o comunicare si intelegere buna intre tine si medic.

Cum alegi clinca de fertilitate?

Atunci cand te-ai decis ca trebuie sa urmezi un tratament de fertilitate, este foarte important sa alegi clinica potrivita nevoilor tale.

Medicul de familie este una dintre persoanele care te pot ajuta si sfatui atunci cand alegi o clinica. Poti de asemenea, sa iti faci programari la multi specialisti, pana gasesti medicul care te face sa te simti cel mai confortabil.

Cat de repede afli diagnosticul?

Investigarea fertilitatii este o procedura care necesita foarte mult timp si rabdare. Trebuie sa fii pregatita sa faci numeroase teste si sa treci prin multe proceduri inainte de a primi diagnosticul final.

consult_fertilitateMergi la specialist impreuna cu partenerul

Multi barbati evita sa mearga in clinicile de fertilizare. Barbatii asociaza in mod eronat virilitatea cu sterilitatea si traiesc cu spaima ca vor fi responsabili de esuarea incercarilor cuplului de a concepe un copil.

Atunci cand mergi cu partenerul tau la un control de rutina, trebuie sa il incurajezi si sa nu dai vina pe el daca ceva este in neregula. Afectiunile de care sufera nu trebuie sa iti schimbe parerea despre el.

De asemenea, nici el nu trebuie sa simta ca esti dezamagita. Aceste afectiuni nu il fac sa devina mai putin barbat.

Aminteste-ti ca pentru a concepe un copil este nevoie de ambii parteneri. Pentru ca amandoi lucrati la acest aspect din viata voastra, este corect sa mergeti impreuna la intalnirile cu medicul specialist. De asemenea, este foarte important ca ambii partenerii sa se implice in problemele de sanatate ale celuilalt.

Medicul specialist trebuie sa discute cu ambii parteneri. El va stabili si tratamentul. De asemenea, el este in masura sa raspunda la toate intrebarile voastre si sa va explice care sunt sansele de succes ale tratamentului.

teste_fertilitateCand trebuie sa incepi tratamentul de fertilitate?

Tratamentul de fertilitate incepe de fapt din primul moment in care ceri sfatul unui medic specialist. Multe cupluri trebuie sa treaca prin proceduri lungi pentru a reusi conceperea unui copil. Sansele de succes nu sunt insa intotdeauna garantate.

Exista insa si numeroase femei care raman insarcinate imediat dupa ce incep tratamentul de fertilitate. De asemenea, exista si cazuri in care femeile pot concepe copii chiar si dupa prima vizita la un medic de specialitate, fara a mai urma vreun tratament.

Stresul poate fi un obstacol important in calea conceperii unui copil. Pentru unele femei, doar intalnirea cu un specialist duce la eliberarea tensiunii. Acestea se simt in siguranta atunci cand discuta cu un medic specialist, care le ofera incredere.

Care este rata de succes a tratamentelor in cazul femeilor infertile?

Peste jumatate din cuplurile care ajung la un medic specialist reusesc dupa un tratament de un an sa conceapa un copil. Cu ajutorul noilor descoperiri din medicina, rata succesului este insa mult mai mare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratament Infertilitate Infertilitate femei Tratamente fertilitate Tratament infertilitate Sarcina Fertilizarea in vitro

Articole recomandate

Citeste si despre