7 activitati de toamna pentru copii

/ / Modificat: 2017-09-01
7 activitati de toamna pentru copii

Odata cu venirea toamnei, distractia copilului tau ia noi forme. Nu mai sta la plaja sa se balaceasca in piscina, nu mai petrece atat de mult timp in aer liber, caci ploua, dar se poate bucura de alte modalitati de distractie si voie buna specifice toamnei. Iata cateva sugestii de activitati care nu doar ca binedispun copilul, dar il ajuta sa invete mai multe lucruri despre sezonul de toamna.

Gradinaritul

Gradinaritul este una dintre activitatile prin care copilul se poate distra, dar in acelasi timp, poate invata o multime de lucruri noi despre modul in care se ingrijesc plantele si se organizeaza o gradina.

Daca stai la curte sau ai o casa la tara, nu ezita sa iti incurajezi copilul sa te ajute sa strangi frunzele uscate din gradina, sa pregatesti pomii pentru sezonul rece si sa pui in pamant plante de sezon.

Colectionarea frunzelor uscate

Frunzele uscate sunt o fascinatie pentru cel mic. Daca este ceva ce adora cel mai mult copilul la toamna, este multitudinea de culori si modele a frunzelor care cad din copaci.

Incurajeaza copilul sa faca un ierbar sau sa creeze o colectie de astfel de frunze. Pune-l sa adune forme si culori cat mai variate si spune-i si cateva vorbe despre ele - de unde provin, din ce copac, ce flori sau fructe face etc. Are ocazia ca prin aceasta activitate distractiva sa isi imbogateasca si cultura generala.

Decoratiuni din frunze uscate

Frunzele uscate nu sunt bune doar pentru a le colectiona, ci si pentru a crea cu ele tot felul de decoratiuni pentru casa.

Tablourile pe care copilul lipeste frunze si coloreaza in jurul lor, montat in rame din lemn, sunt unele dintre cele mai simpatice idei. Insa micutul nu trebuie sa se limiteze doar la ele, ci poate sa se aventureze intr-o multime de idei de crafturi sau decoratiuni.

Poate picta ghivece in care aranjeaza ramuri si frunze uscate, pe post de ornament. Poate decora vazele si pune in ele flori de toamna. Isi poate face aranjament de camera din frunze uscate si cosulete de rafie. Exista o multime de idei, important este sa il incurajezi si sa ii deschizi apetitul pentru astfel de activitati specifice sezonului tomnatic.

Decoratiuni din dovleci

Halloween-ul, una dintre cele mai indragite si asteptate sarbatori pentru copii, este un eveniment important al toamnei, care deschide apetitul copilului pentru cioplitul si sculptatul dovlecilor in fel si chip.

Copilul poate sculpta dovlecii in stilul traditional sau poate face tot soiul de decoratiuni pentru casa din ei, care sa se poata pastra si dupa trecerea Halloween-ului. Poate transforma dovlecii in vaza de flori, in cos de depozitat diverse accesorii de toamna etc.

Planse de colorat cu peisaje de toamna

Desenul si pictura raman doua dintre activitatile preferate ale copiilor. Profita de faptul ca este toamna si cumpara-i carti de colorat sau incurajeaza-l sa deseneze peisaje de toamna, dovleci, struguri si alte simboluri specifice acestui sezon. Are ocazia sa invete despre acestea si sa-si imbogateasca vocabularul.

Plimbari in parc, la Zoo sau Gradina Botanica

Chiar daca temperaturile au scazut si vor mai scadea pe masura ce inaintam in toamna, nu inseamna ca cel mic nu se poate bucura de iesirile in aer liber.

Plimbarile in parc si vizitele la Gradina Zoologica sau Botanica raman idei de activitati care-i incanta pe cei mici si care sunt potrivite si atunci cand vremea este mai rece.

Nici picnicurile - in zilele insorite si calduroase de toamna - sau drumetiile la munte si prin tara nu sunt de neglijat si reprezinta o oportunitate pentru copil sa se distreze, dar sa se si relaxeze si sa exploreze lucruri noi.

Culesul recoltelor

Exista atatea traditii in diverse zone ale tarii in ceea ce priveste culesul recoltelor, incat este si pacat ca micutul tau sa nu se bucure de ele. Daca are bunici sau rude la tara, profita de toamna pentru a-l duce la cules de struguri, mere si alte recolte de sezon.

Care sunt activitatile preferate de toamna ale copilului tau? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati toamna copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre