Scrie-i copilului o scrisoare de la Iepurasul de Paste!

/ / Modificat: 2014-04-02
Scrie-i copilului o scrisoare de la Iepurasul de Paste!

Copilul tau este mai fericit ca niciodata atunci cand Iepurasul de Paste sau Mos Craciun ii lasa un mesaj sau o scrisorica. Asa cum la sarbatorile de iarna el lasa laptic si prajiturele pentru Mosu' cand isi asteapta cadourile, asa trebuie "tratat" si Iepurasul haios care vine cu cadouasele si bunatatile de Paste. Pune-l pe micut sa ii lase un morcovel si cateva oua facute de el pentru atunci cand ii va aduce daruruile. Apoi pregateste-i o scrisorica semnata chiar Iepurasul de Paste!

De ce sa ii pregatesti copilului o scrisoare de la Iepuras?

Atunci cand copilul se gandeste la Paste, primul lucru care ii trece prin minte este Iepurasul cel bogat in cadouri si bunatati. Dupa ce prichindelul tau participa harnic si cuviincios la pregatirile pentru Paste: curatenie, vopsitul oualor, decorarea casei, redactarea scrisoricii pentru Iepuras cu cele dorite in dar etc., nimic nu il face mai fericit si nu reprezinta o bucurie mai mare decat primirea unei scrisorele de multumire de la Iepurasul insusi care vine in posta si ii este adresata tocmai lui. Eforturile lui parca au meritat si cu siguranta ca la anul isi va da si mai mult silinta pentru a-l multumi pe Iepuras si, cine stie, pentru a primi si mai multe daruru! Aceste momente creeaza amintiri magice pentru copil, care sunt de nepretuit.

Asa ca nu sta pe ganduri, iar chiar daca in cultura sau in traditia familiei nu exista aceste mici bucurii, este momentul sa le inaugurezi. Merita doar si pentru chipul sincer, plin de multumire si satisfactie al micutului tau atunci cand constata ca Iepurasul in persoana si-a amintit, l-a vazut cat s-a pregatit si i-a apreciat eforturile.

Nu uita sa o personalizezi! Satisfactia cea mai mare a copilului va fi nu numai semnatura Iepurasului la sfarsitul scrisorii, ci si faptul ca el si-a amintit cum il cheama si i se adreseaza directa!

Model de scrisoare

"Dragul/Draga meu/mea X,

In forfota din noaptea de Inviere in care impart cadouase copilasilor cuminti, nu m-am putut abtine sa nu zabovesc langa minunatele tale oua decorate special pentru mine si langa morcovul delicios pe care il savurez chiar in acest moment. Yamii! Ce bunut e! Hmmm! Dar sa revin! M-ai impresionat profund cu micile tale atentii si am decis ca trebuie sa iti las un biletel de multumire binemeritat, scris din tot sufletelul meu de iepuroi.

Te-am urmarit cu atentie tot anul si mai ales in ultimele saptamani. Sunt impresionat si mandru de felul in care ai crescut si ai ascultat de mami si tati. Apreciez eforturile pe care le faci pentru a-i ajuta pe parinti cand au nevoie de tine si sa stii ca nu am uitat cat de greu ti-a fost sa inveti sa scrii litera "B" si sa faci zerourile. Uoff, si a fost greu cu olita, nu-i asa? Dar m-am bucurat si am topait de bucurie cand am vazut ca nu ai renuntat usor si ai reusit in toate! Esti copil mare acum! Bravo! Ai invatat multe in ultimul an si ai fost si cumintel!

Pentru asta, dar si pentru minunatele oua pe care le-ai decorat cu atata dragoste - meriti din plin darurile mele – unele delicioase, altele amuzante – si sper sa te bucuri de ele si frumoasa zi de Paste impreuna cu toti cei dragi. Sa spargi toate ousoarele din jurul tau!

Acum trebuie sa plec. Este timpul sa mai topai din casa in casa, caci mai am multi copii de vizitat si cativa morcovi de halpait, dar iau cu mine ouale frumoase pe care mi le-ai pictat! Iti multumesc muult!

Paste fericit si Hristos a inviat!

Cu multa dragoste,

Iepurasul de Paste!"

Acesta este doar un model. Tu poti personaliza scrisorica pentru micutul tau in functie de ce realizari a avut si vrei sa punctezi. Nu uita sa il lauzi si apreciezi pentru ce a reusit, pentru ca astfel ii dai mai multa incredere in el.

Este important sa o scrii de mana si sa nu o printezi la calculator. Pare mult mai reala si personala. Sa o impachetezi frumusel si sa o bagi intr-un pliculet colorat, care are si o poza cu iepurasul pe el si sa o lipesti cu un abtibilid in forma de ou de Paste. Scrie-i numele pe o parte, iar pe cealalta scrie "Paste fericit" si mai jos "Iepurasul".

Apoi, sa o duci de seara in cutia de scrisori, iar dimineata la prima ora sa mergi impreuna cu el la cutie pentru a verifica corespondenta. Nu mica ii va fi mirarea de pe chip si merita toti bani sa ii vezi fetisoara atunci cand ii spui ca are o scrisorica de la Iepurasul de Paste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre