Crosul Casiopeea pune Romania pe harta unui octombrie roz mondial

/ / Modificat: 2011-10-13
Crosul Casiopeea pune Romania pe harta unui octombrie roz mondial

cros_casiopeea

Duminica 16 octombrie, in parcul Tineretului, incepand cu ora 9:00, va avea loc a doua editie a crosului roz impotriva cancerului la san. Ca si anul trecut, organizatorii au pregatit momente speciale pentru participanti.

Pentru a demonstra ca miscarea inseamna sanatate, Maia Morgenstern, Corina Dragotescu, Laura Badea si Medeea Marinescu vor alerga in cadrul cursei adultilor. Melania Medeleanu si Nicolas Don vor prezenta evenimentul ce se adreseaza atat publicului larg cat si companiilor implicate in proiecte de responsabilitate sociala.


Crosul roz impotriva cancerului la san este o activitate placuta de weekend pentru intreaga familie: cei mici participa la cursa copiilor, iar tinerii, la cursa adolescentilor. Cei mari au ocazia sa concureze in cadrul cursei adultilor. Toti cei care participa la cros vor fi informati cu privire la importanta sportului si a unei vieti active si vor face o incalzire ca la carte, asigurata de instructori de fitness si aerobic.


Fiind un proiect unic in Romania, Casiopeea propune actiuni concrete de promovare a activitatilor sportive in vederea ameliorarii calitatii vietii si prevenirii unor boli grave. Asociatia Casiopeea organizeaza anual Crosul Casiopeea precum si actiuni educative in scoli pentru promovarea unui stil de viata sanatos.


Prima editie a Crosului roz impotriva cancerului la san a fost organizata in 2010 pentru a promova avantajele depistarii din timp a cancerului mamar si a colecta fonduri destinate persoanelor afectate de aceasta boala. Anul trecut, peste 1600 de participanti au alergat pentru sanatate la crosul roz Casiopeea si aproape 20 de companii s-au intrecut in cadrul Corporate Challenge. Peste 10000 de euro au fost colectati in 2010 si directionati catre achizitionarea de proteze mamare pentru pacientele care au suferit o mastectomie.


Desi depistarea in faza incipienta a cancerului mamar poate asigura vindecarea totala a bolii, cancerul la san ramane totusi prima cauza de mortalitate in randul femeilor intre 35 si 55 de ani. Si pentru ca, in Romania, costurile protezelor mamare nu sunt incluse in pachetul medical rambursat de asigurarea publica de sanatate, fondurile colectate prin plata taxei de participare la cros vor fi utilizate pentru achizitionarea si in acest an a acestui tip de proteze.


Crosul Casiopeea, evenimentul caritabil de strangere de fonduri, este sustinut de Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Primaria Municipiului Bucuresti. Beneficiarii directi ai evenimentului sunt chiar femeile ce sufera de cancer la san. Crosul este de asemenea sustinut de mediul de afaceri; GDF Suez, Grupul Veolia, Decathlon Romania, Grupul Renault Romania si GSK Romania, precum si de alte 16 companii au inscris deja in Corporate Challenge peste 1200 de participanti.


crosul_copiilor_casiopeea

"In 2011 speram sa avem peste 2500 de alergatori in roz pe 16 octombrie si sa marim astfel considerabil fondurile directionate catre victimele cancerului mamar", a declarat dna Nathalie David, presedinta asociatiei Casiopeea.


Astfel, Casiopeea a devenit primul cros care se departajeaza de celelalte actiuni similare ce au loc in aceasta perioada a anului: crosul roz Casiopeea are un profund caracter umanitar si educativ, in acelasi timp punand Romania pe harta unui „octombrie roz” mondial.


Cursele zilei roz sunt:

  • Cursa copiilor – 1 km
  • Cursa adolescentilor – 1.7 km
  • Cursa adultilor – 5 km
  • Marsul familiei – 5 km.

Participantii se pot inscrie pe www.casiopeeacros.ro si in magazinele Decathlon. Toti alergatorii vor primi tricouri roz Casiopeea, iar castigatorii vor avea parte de premii surpriza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii

Articole recomandate

Citeste si despre