Infertilitatea scade riscul de cancer la san
 
Un studiu care a inclus 116.000 de femei arata ca numarul de cazuri de cancer de san este mai mic la femeile care au avut probleme de fertilitate datorate unei disfunctii ovulatorii decat la femeile care au conceput foarte usor, relateaza Reuters Health.

Datele despreinfertilitatesi ovulatie au fost adunate timp de 2 ani incepand din 1989 si cazurile de cancer de san au fost incluse in 2001.

Intre timp, au fost diagnosticate 1.357 de cazuri de cancer invaziv. Per total, femeile care au avut disfunctii ovulatorii prezentau un risc cu 25% mai mic de a dezvolta cancer de san decat acelea care nu au avut probleme deovulatie.


Mai mult, riscul de cancer de san a fost mai mic la femeile carora li s-a indus ovulatia ca tratament pentru fertilitate.

Descoperirile acestui studiu, spun cercetatorii, sunt incurajatoare deoarece multe femei sunt ingrijorate de implicatiile pe termen lung ale tratamentului pentru fertilitate.

Totusi, autorii studiului considera ca este dificil sa separi adevaratul efect al medicamentelor pentru tratarea infertilitatii si infertilitatea din moment ce femeile care raman cel mai greu insarcinate vor lua aproape sigur astfel de medicamente o perioada lunga de timp.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

20 De cembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul