Maestrul Vasile Menzel cucereste din nou Citadela Poeziei

/ / Modificat: 2014-02-19
Maestrul Vasile Menzel cucereste din nou Citadela Poeziei

Apreciat de lumea artistica, dar si de presa, drept cel mai complex artist roman, "Pasy" Vasile Menzel, component al celebrului duet Fratii Mentzel (solisti vocali si dansatori) isi lanseaza cel de al 10-lea volum de versuri. Noua carte, care va cuceri cu siguranta inima cititorilor si a cititoarelor (sic!), se intituleaza sugestiv "Iubeste-ma si ia-ma cu tine".

Evenimentul – spectacol va avea loc la finele lui Faurar, joi, 27 februarie 2014, la ora 18:30, in eleganta sala a Teatrului "Excelsior" din Bucuresti, situata in str. Academiei nr. 28, unde se afla Casa Povestilor.

Pentru multitudinea talentelor sale, prof. univ. dr. Alexandru Lazar de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) a tinut sa-si exprime inalta consideratie fata de colegul  sau de-o viata: „Fara discutie, Vasile Menzel (Doctor in arte) este, din toata generatia lui, cel mai activ, cel mai fecund, cel mai variat, cu aptitudini certe in numeroase domenii, lucru rar, demn de Cartea Recordurilor. Menzel este un excelent creator in teatru si in muzica, un excelent Artist al vremurilor noastre.”

Regretatul scriitor si editor Mircea Santimbreanu (premiul Uniunii Scriitorilor) sustinea ca: „V. Menzel ramane de bune decenii in lumina rampei – pe toata plaja artei contemporane. Personalitate distincta si reputata, cu un larg public personal, care, prin multitudinea preocuparilor sale, imi aminteste de o personalitate a Renasterii, Leonardo da Vinci.”

Celebrul scriitor de limba franceza si romana George Astalos, premiul USR, premiul UNITER, decorat cu Ordinul "Palmes Academique" de catre Academia Franceza, marturisea: "Vasile Menzel este, fara indoiala, unul din poetii nostri cei mai inzestrati, caruia muzica i-a insuflat sensul ritmului, teatrul i-a inspirat rigoarea imaginii lirice (vezi cautarea metafizica a poeziei) iar densitatea existentialului sau i-a accentuat starea emotiva care conditioneaza detenta estetica a capricioasei poesis. il felicit si astept cu nerabdare noul sau milesim poetic marca "Menzel".

Recent, Maestrul Menzel a fost propus la Premiul UNITER pentru intreaga  cariera, nominalizat la Premiile GOPO pentru cel mai bun actor de film in rol secundar ("Felicia, inainte de toate") , iar in 2009, Primaria Municipiului Bucuresti i-a acordat "Premiul pentru intreaga activitate". De asemenea, Ambasadorul Indiei in Romania, Excelenta Sa Debashish Chakravarti,i-a acordat Premiul "Amita Bhose" in semn de recunoastere a contributiei speciale, teatral – muzical-literara, la promovarea culturii indiene in Romania.

Volumul Iubeste-ma si ia-ma cu tine, aparut in conditii grafice deosebite la  Editura Tipo Moldova, in colectia Opera Omnia. Poezie Contemporana, va fi prezentat de Dan Mircea Cipariu, presedintele filialei de poezie Bucuresti a Uniunii Scriitorilor din Romania si de scriitorul George Anca.

Lansarea volumului va fi urmat de un moment artistic de exceptie, regizat de Aurel Mitran. Vor recita in premiera absoluta cateva dintre poemele sensibile  ale maestrului Passy, actorii Valeria Seciu, Paula Sorescu Lucian, Annemary Ziegler si Stefan Velniciuc, iar momentele muzicale vor fi asigurate de flautistul Augustin Creznaru si chitaristul Dan Stanciu. Desigur, nu va lipsi de la acest regal, insusi fauritorul bijuteriilor lirice, maestrul Vasile Menzel.

Va asteptam cu drag la "degustarea" licorilor poetice! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru parinti

Articole recomandate

Citeste si despre