Caravana Daruieste timp, doneaza sange vine din nou in Sun Plaza, pe 09, 10 si 11 Octombrie!

/ / Modificat: 2015-10-07 16:50:41

Zeci de bucuresteni sunt asteptati la intrarea principala a Sun Plaza Shopping Center sa doneze sange in cadrul campaniei organizate de catre Sun Plaza si Asociatia React, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Bucuresti si Regina Maria. Actiunea se desfasoara in perioada09 – 11 octombrie 2015, intre orele 09:00 - 13:00.

Din cauza crizei actuale din spitale, in ceea ce priveste cantitatea de sange, prea putini oameni primesc sangele de care au nevoie. Uneori, in cazul unei interventii chirurgicale, pacientul alege sa-si autodoneze sange. Deseori, cei care doneaza  sunt rude sau prieteni ai pacientului.

Sangele donat cu aceasta ocazie va fi folosit pentru salvarea pacientilor supusi unor interventii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sange.

daruiesti_timp_doneaza_sange

Pe parcursul celor trei zile ale campaniei „Daruieste timp, doneaza sange” vor putea dona simultan cate doua persoane la fiecare 30 de minute in unitatea mobila si alte doua persoane in spatiul amenajat in policlinica  Regina Maria. Recoltarea de sange va fi realizata de personal specializat, medici si asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta si folosind instrumente de unica folosinta. La fiecare donare se vor recolta aproximativ 450 de ml de sange, care vor fi ulterior utilizati in spitalele din Bucuresti pentru pacientii supusi unor interventii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sange. 

La finalul procesului, Sun Plaza va pune  la dispozitie donatorilor si o zona special amenajata, pentru a se reface, langa unitatea mobila amplasata pe esplanada Sun Plaza de la intrarea principala, din Soseaua Oltenitei. 

Inainte de a dona, celor interesati li se recomanda consumarea unui mic dejun normal cu legume si fructe, fara multe proteine si grasimi.

Este dovedit faptul ca donarea de sange, pe langa principalul beneficiu de a salva vietile omenesti, contribuie si la imbunatatirea sanatatii donatorului. In urma donarii, sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Campania „Daruieste timp, doneaza sange" face parte din strategia de CSR a Sun Plaza Shopping Center si se adreseaza tuturor bucurestenilor interesati sa contribuie printr-un gest umanitar la salvarea vietilor omenesti.

Mai multe despre conditiile care trebuie indeplinite pentru a dona, dar si despre beneficiile donatorilor, gasiti pe www.sun-plaza.ro si www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center si pe www.pentruviata.com.

Taguri Evenimente pentru parinti

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre