Ce si cum sa oferi cadou educatorilor copiilor tai

/ / Modificat: 2017-12-13
Ce si cum sa oferi cadou educatorilor copiilor tai

Pe masura ce ne apropiem de Sarbatorile de iarna, parintii se gandesc si la un cadou pentru educatorii sau invatatorii copiilor, in semn de multumire si de recunostinta. Un astfel de dar ar trebui sa devina si o amntire frumoasa pentru dascal, de care sa isi aduca aminte peste ani.

Insa alegerea cadoului poate sa fie un subiect delicat, pentru ca parintii nu stiu ce sa aleaga. Ca sa le venim in ajutor, iata ce spune despre asta chiar un profesor si scriitor, Braden Bell, pentru washingtonpost.com.

In primul rand, nimeni nu este obligat sa ii ofere educatorului sau invatatorului copilului sau un cadou. Insa, daca un parinte doreste sa faca acest lucru, este un gest simbolic, dragut, pentru ca inseamna apreciere si recunoastere. Daca faci parte din categoria parintilor care doresc sa le ofere un cadou educatorilor, Braden Bell vine cu cateva sfaturi utile:

Ce cadouri sa oferi educatorilor copiilor tai

Profesorul Braden Bell spune ca, in primul rand, nu este important cadoul primit, ci gestul in sine de a darui. Darurile primite sunt importante datorita mesajului pe care il transmit, pentru ca inseamna bucurie si apreciere.

1. Scrie cateva randuri de apreciere

Nu trebuie sa cauti cel mai frumos ornament sau sa faci cea mai frumoasa decoratiune handmade. Unul dintre cele mai speciale daruri este gratuit și complet unic: cateva randuri scrise de mana, din suflet.

Dascalii pretuiesc aceste randuri sincere, scrise de copil sau de parinte, deoarece le vlideaza eforturile, oferindu-le multumire sufleteasca. Poti sa cumperi o felicitare cu tematica de Craciun si sa scrii acolo un mesaj emotionant sau poti sa atasezi un biletel pe cutia in care ai pus cadoul simbolic.

2. Dulciuri facute in casa

In viziunea lui Braden Bell, un alt dar prin care sa iti arati recunostinta fata de un dascal pot fi prajiturile facute in casa. Nu te gandi la retete sofisticate si ia in considerare ca trebuie sa se altereze repede. O sugestie pot fi biscuitii de casa.

3. Cadouri simbolice

Cadourile simbolice, daruite din suflet, sunt printre cele mai apreciate de Sarbatori. Copilul ii mai poate oferi educatoarei sau invatatoarei urmatoarele daruri, unele facute chiar de el:

- un CD cu muzica de Craciun;

- sortimente de ceai;

- o rama foto;

- ornamente pentru bradul de Craciun facute acasa, de catre copii si parinti;

- un album foto cu elevii din clasa, in cazul in care cadoul este oferit din partea tuturor elevilor dintr-o clasa;

- un borcan frumos ornamentat sau o cutie in care sa fie scrise, pe biletele, mesaje motivationale.

Ce cadouri sa NU oferi 

Atunci cand te gandesti la un cadou pentru dascali, este bine sa iei inconsiderare si darurile de evitat. Iata care sunt acestea, potrivit unei liste intocmite de telegraph.co.uk:

- produsele de ingrijire, precum gel de dus, creme de dus: prea personale pentru a fi o idee buna;

- cani: este un cadou impersonal, iar daca te gandesti la o cana inscriptionata cu mesajul "cel mai bun educator" probabil ca au facut-o si altii inaintea ta;

- produse de papetarie, precum agende sau calendare;

- cadouri scumpe: nu este nevoie sa cheltuiti sume mari de bani pe un cadou. Evita orice lucru care ar putea sa fie interpretat ca o atentie pentru note mai bune: de exemplu un ceas sau un parfum. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun Idei cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre