Ce cadouri primeau copiii de Craciun in perioada comunismului. Ce le aducea Mos Gerila

/ / Modificat: 2023-12-19
Ce cadouri primeau copiii de Craciun in perioada comunismului. Ce le aducea Mos Gerila

Cu ani in urma, in perioada comunismului, copiii la fel ca si astazi abia il asteptau pe Mos Gerila. Nu primeau cadourile sofisticate de astazi, insa erau foarte fericiti cand gaseau sub brad chiar si portocale. 

Pe un grup dedicat parintilor si elevilor din Romania, unii internauti si-au amintit cu nostalgie ce daruri primeau de la Mos Craciun in perioada comunismului. 

Dulciurile se gaseau cu greu, iar un internaut a marturisit ca pastra ambalajele pentru a le mirosi uneori. 

„Ani de zile am pastrat ambalajele tuturor tabletelor de ciocolata. Erau atat de rare, incat pastram cate un patratel cateva saptamani. Cand imi era dor de gust, deschideam ambalajul pastrat cu sfintenie si imi bagam nasul in el, poate, poate ii mai simt aroma. Nu am idee cum reuseau ai mei parinti sa faca rost, uneori, de cate o ciocolata”, a scris cineva. 

"Imi doream o portocala si un set de carioci"

„De Craciun (Mos Gerila - care venea de Anul nou, Craciun nu aveam) imi doream o portocala si un set cu mai mult de 6 carioci multicolore”, a scris un alt utilizator al grupului de parinti.

„Imi amintesc si zapada de alta data, imi amintesc si nametii uriasi, dar era un frig de ti se lipeau narile si faceam turturi de la respiratia umeda pe fularul legat peste nas. De atunci urasc iarna, in afara de perioada sarbatorilor din decembrie nu imi place nimic din acest anotimp. Imi amintesc frica de orice, o frica ce te paraliza, te facea sa crezi tot ce iti era servit”, au fost doar cateva dintre mesajele lasate de internauti. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre