Cadouri pentru copii de 8-10 ani. Cinci idei pentru cele mai inspirate daruri pentru Craciun

/ / Modificat: 2023-12-20
Cadouri pentru copii de 8-10 ani. Cinci idei pentru cele mai inspirate daruri pentru Craciun

Fiecare varsta a copiilor vine cu provocari, dar si cu pasiuni diferite. Ceea ce le placea in urma cu un an poate nu ii mai pasioneaza in prezent, iar jucariile de care nu se desparteau cand erau putin mai mici, in prezent zac aruncate intr-o cutie. Din acest motiv, atunci cand vine vorba despre a alege un cadou pentru Craciun, pentru ziua de nastere sau pentru orice alta ocazie, putem intampina dificultati.

Daca trebuie sa cumperi un cadou pentru un copil care are intre 8 si 10 ani, venim in ajutorul tau cu cateva sugestii. In cazul in care stii deja ce ii place sau ce isi doreste, poti merge la sigur. Dar daca nu stii ce sa ii cumperi verisorului, finului sau copilului prietenilor, iata cateva sugestii potrivite pentru varsta lui!

Cadouri de Craciun: Jocuri de tip board games

La aceasta varsta, copiii sunt deja in clasele primare si au preocupari din ce in ce mai diverse. Fac trecerea de la copilaria mica la preadolescenta, prin urmare si preocuparile lor se schimba. Un joc de societate de tip Monopoly sau orice altceva, potrivite pentru varsta lor, ii pot bucura si tine ocupati pe copii ore in sir.

Cadouri de Craciun: Kit-uri cu experimente stiintifice

In magazinele de jucarii se gasesc o multime de kit-uri cu diverse materiale, pe care copiii le pot combina, pentru a face diferite experimente stiintifice sau pentru a vedea cum erupe un vulcan, de exemplu. Un astfel de cadou creativ si interactiv poate fi potrivit pentru copiii de 8-10 ani.

Cadouri de Craciun: Un mini-aparat foto

La aceasta varsta, multi copii sunt preocupati sa surprinda instantanee si sa isi creeze amintiri. Din acest motiv, un aparat foto instant poate fi un cadou foarte potrivit pentru ei.

Cadouri de Craciun: Set de facut bratari/set de construit

Astfel de jucarii le solicita copiilor imaginatia, dar si motricitatea fina. Pentru fetite, poti alege un set de facut bratari, iar pentru baieti, un set complex cu piese de construit.

Cadouri de Craciun: Un voucher cadou

Daca tot nu stii ce sa ii cumperi copilului, poate fi o idee inspirata sa il lasi pe el sa isi aleaga. In loc sa ii dai bani, cumpara-i un card cadou la un magazin de jucarii sau la orice alt magazin cu articole care il pasioneaza, pentru a-si alege el singur cadoul.

Nu in ultimul rand, atunci cand cumperi un cadou pentru un copil de orice varsta, evita alegerile sensibile. Daca parintii nu sunt de acord ca micutul sa petreaca timpul pe dispozitive electronice, nu ii cumpara o tableta, pentru ca desi copilul se va bucura, parintii s-ar putea sa nu fie prea entuziasmati.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun Idei cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre