Cantatul in public dezvolta stima de sine a copiilor

/ / Modificat: 2024-04-10
Cantatul in public dezvolta stima de sine a copiilor

 

Esenta muzicii este natura sa universala iar in ceea ce ii priveste pe copii, este bine stiut faptul ca muzica, prin esenta ei, ii ajuta sa se dezvolte din mai multe perspective, atat cognitiv, cat si socio-e motional.

In primul rand, creste atentia sustinuta deoarece un copil care canta la un instrument sau cu vocea este angajat pentru o anumita perioada de timp intr-o activitate care il ajuta la imbunatatirea abilitatilor de ascultare, a memoriei auditive si a concentrarii.

Cantatul ajuta de asemenea la imbunatatirea vocabularului si a pronuntiei, dezvoltand limba vorbita si inspirand copiii sa invete si alte limbi.

Se spune ca atunci cand un copil invata sa cante la un instument sau cu vocea, isi dezolta si imbunatateste abilitatile intrapersonale si interpersonale, auto-gestionarea, constiinta de sine, controlul impulsurilor si nu in ultimul rand, stima de sine.

Cu totii ne dorim copii increzatori in fortele proprii, cu o stima de sine ridicata si care sa faca fata emotiilor in orice circumstanta. De asemenea, ne dorim copii care sa isi dezvolte abilitatile sociale cu usurinta, sa comunice facil si repede cu persoanele din jurul lui si sa fie disciplinat in activitatile pe care le intreprinde. Ii putem ajuta pe copii din perspectiva extinderii abilitatilor socio-emotionale  atat prin expunerea la noi experiente, precum si prin incurajarea vorbitului, dar si a cantatului in public.

Deseori parintii observa un copil extrovertit si vesel in interiorul familiei, iar atunci cand este expus unei situatii in care trebuie sa fie in centrul atentiei in cadrul unui eveniment sau a unei activitati, situatia se schimba.

Prin invatarea unui instrument si ulterior prin cantatul in fata publicului, copiii isi deschid noi orizonturi in ceea ce priveste stima de sine, capacitatea de a se increde in propriile forte, precum si fericirea adusa de reusita unei piese cantate fara greseli.

Spiritul de competitivitate, intr-un echilibru dozat ii ajuta pe copii sa invete mult mai repede sa cante, spre exemplu. Deci, prin participarea la concursuri, concerte si evenimente muzicale, copiii isi largesc nu numai aria cultural educationala, ci si pe cea socio-emotionala si dezvoltarea personala.

boemclub.ro

De 15 ani, Scoala de Muzica Boem Club reuseste sa aduca copiii mai aproape de muzica si de ceea ce inseamna placerea si fericirea adusa de cantatul la un instrument sau cu vocea.

Indiferent ca vorbim de pian, canto, chitara, vioara sau tobe, la Scoala de Muzica Boem Club, copiii invata sa cante cu drag alaturi de profesori bine pregatiti si se dezvolta armonios.

Prin experienta acumulata in cei 15 ani de activitate si prin prisma  celor 14.000 de cursanti care au trecut pragul scolii inca de la infiintare, Scoala de Muzica Boem Club incurajeaza toti cursantii sa participe la auditii de clasa, concursuri de muzica, concerte si recitaluri.

Avand asadar expuneri repetate in public, acesti copii ajung ulterior adulti care ajuta la crearea unei societati muzicale in care muzica sa fie inteleasa si apreciata.

www.boemclub.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cantat Beneficii muzica copii Cursuri de muzica

Articole recomandate

Citeste si despre