Cata apa trebuie sa bea un copil, in functie de varsta, in zilele caniculare

/ / Modificat: 2023-06-22
Cata apa trebuie sa bea un copil, in functie de varsta, in zilele caniculare

Vara, cand temperaturile sunt ridicate, hidratarea adecvata a copiilor devine o prioritate pentru a le mentine sanatatea si bunastarea. Fiecare varsta are nevoi specifice in ceea ce priveste consumul de apa, iar in zilele caniculare este necesar sa se acorde o atentie sporita asigurarii unei hidratari corecte.

Tocmai de aceea, in acest articol vom vorbi despre cantitatea de apa pe care copiii ar trebui sa o bea, in functie de varsta lor, in perioadele cu temperaturi ridicate. Iata ce trebuie sa stie toti parintii:

Sugari (0-6 luni)

Bebelusii hraniti exclusiv cu lapte matern sau formula nu necesita in mod obisnuit apa suplimentara in primele 6 luni de viata, deoarece primesc cantitatea necesara de lichide prin alimentatia lor. In timpul caniculei, asigura-te ca ii oferi bebelusului lapte la cerere sau ca hranesti bebelusul cu lapte formula conform recomandarilor pediatrului, deoarece alaptarea asigura hidratarea adecvata.

Bebelusi (6-12 luni)

Dupa varsta de 6 luni, odata cu introducerea alimentelor solide, este important sa oferi si apa plata copilului. In zilele caniculare, incearca sa ii oferi apa in plus fata de alimentatia solida, in special intre mese. Cantitatea de apa recomandata este de aproximativ 60-120 ml pe zi, dar aceasta poate varia in functie de nevoile individuale ale copilului.

Copii de 1-3 ani

Copiii mici, de 1-3 ani ar trebui sa bea in jur de 120-240 ml de apa pe zi, in plus fata de alte lichide pe care le consuma, cum ar fi lapte sau sucuri naturale diluate. In zilele caniculare, este recomandat sa le oferi apa frecvent si sa ii incurajezi sa bea in mod regulat, de exemplu, in timpul meselor si intre mese.

Copii intre 4-8 ani

Copiii in aceasta grupa de varsta ar trebui sa bea aproximativ 1-1,2 litri de apa pe zi, in plus fata de alte bauturi pe care le consuma. Incurajeaza-i sa aiba intotdeauna apa la indemana si sa bea in mod regulat in timpul zilei, mai ales in perioadele de activitate fizica intensa sau de expunere la soare.

Scolari si adolescenti 9-18 ani

Pentru aceasta grupa de varsta, cantitatea de apa recomandata este de aproximativ 1,2-2 litri pe zi. Este important sa le reamintesti sa bea apa in mod regulat si sa ii incurajezi sa evite bauturile indulcite si bauturile cu continut ridicat de cafeina, deoarece acestea pot duce la deshidratare.

Este important sa mentionam ca aceste recomandari privind consumul de apa sunt orientative si pot varia in functie de conditiile individuale, nivelul de activitate fizica si alte factori specifici fiecarui copil. De asemenea, este esential sa fim atenti la semnele de deshidratare, cum ar fi setea excesiva, urina inchisa la culoare, oboseala sau iritabilitatea, si sa consultam un medic in caz de preocupari legate de hidratarea copilului.

In concluzie, in zilele caniculare, asigurarea unei hidratari adecvate este esentiala pentru sanatatea si binele copiilor. Fii atent la nevoile individuale ale copilului tau si asigura-te ca primeste suficienta apa pentru a se mentine hidratat si sanatos in perioadele cu temperaturi ridicate.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa copii Hidratare copii caldura Protejare copil canicula

Articole recomandate

Citeste si despre