Ce alimente sa nu pui niciodata in pachetelul copiilor. Nutritionistii le interzic complet!

/ / Modificat: 2023-09-20
Ce alimente sa nu pui niciodata in pachetelul copiilor. Nutritionistii le interzic complet!

A inceput scoala si foarte multi parinti se confrunta cu intrebarea "ce punem in pachetul copilului?". Nutritionistul Mario Popescu a venit cu cateva sfaturi pentru parinti si a mentionat care sunt alimentele de evitat atunci cand vine vorba de pachetul copiilor.

Cele mai la indemana sunt, in general, sendvisurile sau croissantele. Cu toate acestea, nu inseamna ca sunt si sanatoase, atrage atentia nutritionistul.

„E o problema din ce in ce mai mare ca nu exista educatie nutritionala in cazul copiilor. (...) Sunt la moda sandwich-urile cu mezel, nu ar trebui consumate, e zero toleranta fata de mezeluri. Margarina e o sursa de grasimi trans, foarte periculoasa. Deci zero margarina. Dar am venit cu variante sanatoase. (...) Zero toleranta pentru croissante.”, a declarat Mario Popescu in cadrul emisiunii Vorbeste lumea.

Care sunt variantele sanatoase de pus la pachet

Mario Popescu a oferit cateva alternative sanatoase pentru care parintii pot opta mereu si pe care copiii o sa le indrageasca. Este vorba despre preparate predominant din fructe si legume.

„1.Sandwich cu unt si mezeluri facute in casa din piept de curcan pus la cuptor sau muschiulet de porc

2. mar la cuptor, dovleac la cuptor, se adauga peste miere sau sirop de agave si nuci sau scortisoara;

3. budinca de avocado si pudra de roscove; ca sa aiba gust mai bun si dulce, se poate adauga miere si/ sau sirop de agave; se introduce avocado-ul in blender, cu apa sau lapte vegetal, se pune cacao sau pudra de roscove, se adauga miere sau sirop de agave;

4. poridge cu fulgi de ovaz integral, fierti intre 3-5 minute, peste care se pun banane si/ sau mere coapte”, a spus nutritionistul. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia copilului Pachetel scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre