5 idei de sandvisuri sanatoase pentru scoala

/ / Modificat: 2018-09-18
5 idei de sandvisuri sanatoase pentru scoala

Este septembrie, ceea ce inseamna ca in viata familiei tale au revenit grijile legate de rutina, de evenimente si proiecte scolare, competitii si teme. Si deja ti-ai pierdut orice urma de inspiratie cand vine vorba de sandvisurile zilnice pe care trebuie sa i le faci prichindelului pentru pranzul de la scoala.

Pregatirea pranzului pentru cel mic este inca o corvoada pe lista de lucruri ce trebuie facute inainte de a iesi pe usa casei dimineata in drumul vostru spre scoala, alaturi de trezitul si pregatitul copilului pentru o noua zi, ca sa nu mai vorbim de faptul ca in general, cei mici sunt extrem de pretentiosi cu mancarea lor.

Daca ai nevoie de cateva sugestii pentru un pranz sanatos si gustos, iata cateva idei de sandvisuri care te-ar putea scoate din incurcatura atunci cand privesti cu neliniste interiorul frigiderului la 6 dimineata.

Idei de sandvisuri sanatoase pentru scoala

In afara de obisnuita paine alba pentru sandvisuri, poti folosi si chifle de hamburger sau de hot dog, dar si foi de tortilla si lipii pentru a diversifica pranzul copilului. Alege variante sanatoase, cu faina integrala si seminte, care nu numai ca sunt gustoase dar sunt si extreme de hranitoare pentru prichindelul tau.

Include in sandvisul pentru scoala legume proaspete, si adauga cate un fruct zilnic, alaturi de o mica gustare dulce, cu siguranta cel mic se va bucura sa descopere bunatatile atunci cand ia pranzul impreuna cu ceilalti colegi de clasa.

1. Sandvis cu ou si avocado

senvis-avocado

Prajeste usor doua felii de paine si intinde pasta de avocado pe fiecare dintre ele; feliaza un ou fiert in felii subtiri pe care sa le asezi in interiorul sandvisului.

Daca vrei sa folosesti o lipie din faina integrala, incalzeste-o usor, intinde pasta de avocado si adauga oul fiert taiat in bucati mai mici, apoi ruleaza lipia. Poti combina pasta de avocado cu rosii sau branza rasa, sandvisul va fi la fel de gustos si sanatos.

2. Sandvis cu hummus si legume

Foloseste foi de tortilla, peste care sa intinzi pasta de hummus (o poti pregati in casa, cu naut, ulei de masline si tahini, sau o poti cumpara gata preparata); adauga felii de legume precum ardei gras, castravete, morcov sau rosii si impacheteaza tortilla.

Poti pune o frunza de salata verde peste hummus si cateva felii de piept de pui, cel mic va avea un sandvis delicios si hranitor in pauza de pranz la scoala.

3. Sandvis cu piept de curcan

senvis-curcan

Taie o chifla de hamburger in doua felii si prajeste-le usor, unge feliile cu mustar sau pesto, adauga frunze de salata verde, felii de castravete si felii de piept de curcan. Poti incerca o varianta si cu branza, pentru mai multa savoare; cel mic va avea un pranz satios.

4. Sandvis cu fasole si spanac

Omogenizeaza fasolea si spanacul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui blender (adauga un strop de ulei de masline), si intinde amestecul pe o foaie de tortilla din faina integral, adauga fasii de ardei capia si piept de curcan si impacheteaza sandvisul.

5. Sandvis cu unt de migdale, banana si stafide

Intinde untul de migdale pe doua felii de paine in strat uniform, aseaza feliile de banana pe paine si presara cu stafide, apoi inchide sandvisul cu cealalta felie de paine. Daca vrei sa il recompensezi pe cel mic cu ceva delicios, adauga si cateva chipsuri de ciocolata neagra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pranz copii Pachetele scoala copii Pachetel scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre