Ce trebuie sa le oferi copiilor la masa de pranz

/ / Modificat: 2015-09-21
Ce trebuie sa le oferi copiilor la masa de pranz

Doar 45,8% dintre mamele din Romania confirma faptul ca le ofera copiilor lor legume la masa de pranz. Situatia arata mai bine in cazul fructelor, acestea fiind oferite copiilor de catre 69,4% dintre mame.

Fructele si legumele nu sunt atractive pentru copii in forma lor naturala, dar exista cateva sfaturi care sa te ajute sa pregatesti o masa gustoasa, convenabila si hranitoare, astfel incat copiii sa nu mai aduca inapoi acasa pachetelul.

Mousse_si_suc_vitamine_istete

Copiii se confrunta la scoala cu noi provocari in fiecare zi.  Ei au nevoie de multa energie pentru a dobandi noi cunostinte si pentru a se juca impreuna cu colegii lor. Consumul unei mese hranitoare la scoala contribuie la functionarea corecta a intregului organism al copilului si ii asigura energia de care are nevoie atat pentru studiu, cat si pentru joaca.

Alcatuit intr-un mod corespunzator, pranzul va oferi copiilor nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului. Copiii care consuma un pranz sanatos reusesc sa se concentreze mai bine, au rezultate mai bune la scoala, iar dezvoltarea lor intelectuala evolueaza corespunzator. Pe de alta parte, elevii care nu mananca deloc la pranz sau care iau gustari nesanatoase, se plang deseori de dureri de cap si, prin urmare, devin morocanosi sau au dificultati de concentrare. 

Mousse_si_suc_1

Potrivit Andreei Berecleanu, un pranz sanatos ar trebui sa contina produse cu multicereale, proteine, fructe si legume in diferite forme. In plus, masa de pranz ar trebui sa arate estetic si sa aiba o forma convenabila pentru a fi consumata. 

Andreea Berecleanu spune:"Aplic aceasta regula in fiecare zi in alcatuirea pranzului pentru copiii mei. Sunt fericita ca eforturile mele pentru a avea un regim alimentar adecvat si variat sunt rasplatite pe termen lung. Si asta pentru ca alegerile zilnice ale copiilor mei, Eva si Petru, influenteaza obiceiurile nutritionale ale altor copii (si adulti), impunandu-se ca un bun exemplu pentru acestia. Mousse-urile si sucurile 100% sunt optiunea lor preferata pentru pranz.”

O abordare creativa este extrem de importanta in pregatirea mesei de pranz pentru copii. Sandvisurile pe care le pregatesti sunt mai atractive daca acorzi atentie culorilor, care pot proveni de la legume, cum ar fi salata verde sau ardeiul gras. In loc sa consumi alimente semipreparate, poti sa pregatesti, de exemplu, un pui la gratar, iar traditionala paine poate fi inlocuita cu tortilla. O idee interesanta ar fi prajiturile din fulgi de ovaz pregatite in casa impreuna cu copiii. De asemenea, un rol important pentru gustare este cutia pentru pachet: e bine ca cel mic sa fie lasat sa aleaga o cutie colorata cu personajul preferat din desene. 

Pentru ca masa de pranz pentru copii sa fie perfecta, ar trebui sa fie suplimentata cu sucuri 100% si mousse-uri. Sucurile 100% si mousse-urile se regasesc in sticlute, cutii sau pachete mici. Cu siguranta va fi mai usor pentru copii sa consume suc 100% sau mousse decat fructe si legume, iar efectul ramane acelasi.

De asemenea, copiilor le plac produsele care contin un mix de fructe si legume, cum ar fi mousse-ul de mere si morcovi. Sucurile 100% si mousse-urile sunt produse naturale facute 100% din fructe si nu contin zahar sau alte substante artificiale. Copilul va fi fericit sa bea sucul datorita gustului si a formei convenabile. Iar tu, la randul tau, poti fi sigur ca micutul tau nu va aduce masa de pranz inapoi acasa si va avea suficienta energie pentru intreaga zi.

Pentru mai multe informatii despre vitaminele istete, inclusiv trucuri despre cum sa va convingeti copiii sa consume fructe si legume, vizitati www.sucsimousse.eu si pagina de Facebook Traieste SMART.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre