Poti oferi fructe uscate copiilor? Ce trebuie sa stii

/ / Modificat: 2023-10-06
Poti oferi fructe uscate copiilor? Ce trebuie sa stii

O alimentatie sanatoasa a copiilor trebuie sa cuprinda si fructe. Insa, multi copii, refuza o mare parte din fructele clasice, proaspete, iar din lipsa de alternative parintii se intreaba daca fructele uscate, pe care micutii le adora, sunt o alternativa sanatoasa sau nu. Iar daca da, care este cantitatea pe care acestia o pot aprecia.

Nutritionistii sustin ca fructele uscate sunt o alternativa perfecta pentru gustarea de la scoala sau dintre mese, fiind mult mai sanatoase si mai bogate in nutrienti decat biscutii. Iata ce spune nutritionistul Mihaela Bilic despre oferirea de fructe uscate copiilor.

Mihaela Bilic: „Fructele uscate, o gustare sanatoasa pentru copii!”

„Toate mamele se intreaba ce sa le dea celor mici sa manance intre mese: biscuiti, fructe, lactate...? Copiii consuma multa energie, au nevoie de nutrienti ca sa creasca asa ca 3 mese principale si 2 gustari acopera corect durata unei zile. Stomacul lor e mic si trebuie umplut cu alimente de calitate, concentrate in substante nutritive.

Tocmai de aceea va sugerez fructele uscate ca si varianta de gustare. Sunt bogate in minerale, vitamine si energie din fructoza, o forma de zahar care se absoarbe lent. Prin uscare fructele pierd apa insa nutrientii se concentreaza, asa ca sunt mult mai valoroase pentru alimentatia celor mici. Cateva prune, caise, smochine sau un pumn de stafide sunt usor de mancat si de transportat fie la scoala, fie in locul de joaca. Orice copil va prefera fructele uscate celor proaspete, macar pentru faptul ca sunt dulci:) Si in plus mai sanatoase decat orice fel de biscuite sau covrigel!”, a scris nutritionistul Mihaela Bilic pe Facebook.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fructe uscate Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre