Cinci preparate rapide si gustoase pentru copii mofturosi

/ / Modificat: 2021-05-31
Cinci preparate rapide si gustoase pentru copii mofturosi

Pentru a-i prepara unui copil mofturos mancaruri pe placul lui nu trebuie sa petreci ore intregi in bucatarie. Uneori, pentru pitici cele mai bune preparate sunt si cele mai simple. Iata cateva feluri de mancare sanatoase care pot fi gata in timp record si pe care le vor aprecia si cei mai mofturosi copii.

Pentru un succes garantat, poti incerca sa le "vinzi" ca preparate fast food, care sunt de obicei foarte tentante pentru ei. Copilul va fi fericit, viata ta in bucatarie va fi mult mai usoara, iar burtica micului tau mofturos va fi plina.

Copilul tau stramba din nas cand ii pui in fata legume asortate? Nu e singurul. I-ai preparat cea mai buna ciorbita sau supa si el nici nu se uita la ea, daramite sa o guste? Nimic neasteptat.

Mancaruri usoare si rapide pentru micutii care fac nazuri

Gusturile copiilor in privinta mancarii se schimba continuu, iar cei mai multi dintre ei devin tare mofturosi undeva dupa varsta de doi ani. Cel mai important este ca parintii sa aiba rabdare si sa faca alegeri inspirate in aceasta perioada delicata, pentru a le asigura o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Sandvisuri cu ton

Daca piciul tau prefera pestele, dar face mofturi la alte mancaruri, te poti considera norocoasa. Tonul este o sursa importanta de Omega-3, iar un simplu sandvis cu ton amestecat cu maioneza de casa poate fi o masa satioasa si sanatoasa in acelasi timp. Poti adauga condimente si legume precum ceapa, telina si porumb, iar pentru paine ai, de asemenea, o multime de optiuni.

Paste cu sos de rosii

Aproape orice copil va aprecia o portie de paste pe care sa le poata manca la fel ca in "Doamna si Vagabondul". Daca stii ca ii place sa aleaga legumele sau carnea din mancare, le poti amesteca intr-un sos de rosii preparat in casa, din fructe proaspete sau conservat.

Daca la final pui deasupra branza si le bagi la cuptor sa se gratineze, ai toate sansele sa dai lovitura cu micutul tau mofturos.

Quesadilla

Ai nevoie de tortilla, fasole prefiarta, branza, carnita de pui si guacamole pe care il faci rapid din avocado, rosii si usturoi. Pui ingredientele in tortilla, o impaturesti si o incalzesti, iar inainte de servire o poti taia in bucatele gata de scufundat in guacamole si de bagat in gurita.

Paine prajita cu avocado

O pasta de avocado intinsa pe paine prajita este un mic dejun perfect, dar poate fi servita micutului si la pranz sau seara. Este usor de facut, delicioasa si satioasa, dincolo de faptul ca ii asigura necesarul de grasimi bune.

Daca doriti sa plusati, puteti pune deasupra pastei de avocado si un ou posat.

Chiftelute

Cumparate de-a gata, congelate, sau facute in casa, din carne de pui, de curcan, de vita sau de porc, chiftelutele vor fi mereu pe placul celor mici. Important este ca, daca le faci sub forma de bilute, prajite sau la cuptor, piciul le va putea manca dintr-o inghititura sau doua.

Langa chiftelute puteti pune un cartof copt sau putin piure.

Taguri Copil mofturos Mofturi mancare copii

Articole recomandate

Citeste si despre